بررسی علل عدم اجرای استانداردهای حسابداری بخش عمومی در ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد، حسابداری و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: ICMEAB12_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین صفرزاده بندری

استادیار گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

زهرا جودکی چگنی

دانشجو دکتری حسابداری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

هدف اصلی این مطالعه، بررسی عوامل موثر بر عدم بکارگیری استانداردهای حسابداری بخش عمومی با وجود الزامات سازمان حسابرسی میباشد. این پژوهش از نوع پژوهش های پیمایشی است. داده های مورد نیاز برای آزمون فرضیه های پژوهش، از طریق توزیع پرسشنامه در سال ۱۴۰۰ بین جامعه ای از ذیحسابان دستگاه های اجرایی، مدیران اجرایی و افراد دانشگاهی گردآوری شده است. نمونه مورد نظر ۳۸۴ نفر و بر اساس فرمول کوکران تعیین شد. همچنین روایی به صورت صوری و محتوایی تایید شد. پایایی کلی پرسشنامه نیز بر اساس آلفای کرونباخ ۰/۸۸۸ است. هزینه های اجرایی منجر به افزایش عدم اجرای استانداردهای حسابداری بخش عمومی میشود. همچنین، فناوری اطلاعات قوانین و حمایت سیاسی، آموزش و تحصیلات و سیستم بودجه بندی نیز از جمله عوامل موثر بر عدم اجرای استانداردهای حسابداری بخش عمومی است. با این حال فرهنگ مدیریت تاثیر معناداری بر عدم اجرای استانداردهای حسابداری بخش عمومی نداشته است. نتایج پژوهش حاضر مرجع مفیدی برای علاقه مندان به واکاوی حسابداری بخش عمومی ایران هستند. یافته های این پژوهش اطلاعاتی برای نهادهایی همچون سازمان حسابرسی در جایگاه مرجع تدوین استانداردها مفید میباشد. همچنین به عوامل خاصی همچون فناوری اطلاعات فرهنگ مدیریت و سیستم بودجه بندی توجه ویژه ای کرده است.

کلیدواژه ها

استانداردهای حسابداری، الزامات سازمان حسابرسی، بخش عمومی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.