مقایسه تطبیقی روش تحقیق در پژوهش های حقوقی، معارف و مهندسی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: RMIECONF12_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه برآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه بین المللی گلبهار و کارشناس ادبیات فارسی، ناشر و پژوهشگر

حامد شهدادزهی خوبی

دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

این مطالعه به بررسی انواع و تفاوت روش تحقیق در حقوق و علوم اسلامی و فنی مهندسی اختصاص دارد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر گردآوری داده ها توصیفی و از نظر ماهیت داده ها کیفی می باشد. روش تحقیق به صورت کتابخانه ای و اسناد می باشد و ابزار تحقیق برگرفته از متون مختلف اعم از کتب، مقالات نمایه شده در نشریات معتبر و جستجوی اینترنتی می باشد. یافته های تحقیق حاکی از آن است که تحلیل محتوا از مهمترین روش های پژوهش های قرآنی و احادیث است. نتایج تحقیق نشان داد تحقیقات کمی در مباحث مهندسی کاربردی تر هستند و مطالعات کیفی در پژوهش های علوم و معارف کاربرد بیشتری دارند. از جمله مدل های تحقیق در علوم مهندسی می توان به مدل BSC، SWOT ، MCDM ، AHP، ANP و TOPSIS اشاره کرد. از روش های تحقیق در علوم اسلامی و حقوق روش های کیفی-توصیفی و تحلیل محتوا پرکاربردتر نسبت به روش های کمی است.

کلیدواژه ها

روش تحقیق، علوم قرآنی، فنی مهندسی، علوم اسلامی ، پژوهش علمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.