توسعه یک مدل زنجیره تامین فازی در برنامه ریزی سیستم های یکپارچه تامین و توزیع در نیروگاه های تولید برق

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: RMIECONF12_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 310
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد پرتوی

کارشناس برنامه ریزی تامین، شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو)

چکیده

لجستیک دارای اجزا و سطوح مختلفی است که هر یک از آنها نقش حائز اهمیتی را درکل سیستم ایفا می کنند. با توجه به آنکه فعالیتهای بخش های تولید و توزیع در یک زنجیره تامین تاثیر مثبت و مستقیم بر سودآوری مجموعه دارند و در کاهش زمان تحویل و هزینه ها و همچنین افزایش قدرت عکس العمل به تغییرات بازار بسیار موثر هست مدیریت زنجیره تامین فازی یکی از نگرش های نوین است که منجر به کاهش هزینه های سیستم، کاهش ضایعات، کاهش تلفات در حمل و نقل محصولات و کاهش سطح موجودی انبار می شود. مدیریت هزینه های ثابت از جمله هزینه احداث انبارها و هزینه های متغیری همچون هزبنه های حمل و نقل، نگهداری، کمبود، نیروی انسانی، ضایعات وغیره را به دنبال خواهد داشت. ساختار مدل صف مورد استفاده در این تحقیق از صف M/G/۱ تبعیت می کند که نرخ ورود تابع توزیع احتمالی پواسان و نرخ خدمت دهی آن تابع توزیع احتمالی عمومی دارد. زنجیره تامین فازی دراین تحقیق در سه سطح تحلیل شده است. سطح اول تامین کنندگان، سطح دوم مراکز انبارش و توزیع و سطح سوم انبار های محلی(مصرف کننده) قرار دارند. ساختار تابع هدف مدل بهینه سازی ارائه شده بر اساس بیشینه سازی سود می باشد به نحوی که سود ناشی از فروش محصولات از تفاوت مجموع درآمدها و مجموع هزینه ها ناشی می شود. نتایج بسیار مناسبی که از تحلیل مدل می توان بدست آورد تعیین حجم نقل و انتقالات از تامین کنندگان به انبارهای میانی (مراکز توزیع) و همین طور تعیین حجم نقل و انتقالات از انبارهای میانی به انبارهای محلی است. مدل با استفاده از نرم افزار Maple ۱۲ حل شده است و در آخر نتایج مناسبی از مدل بیان شده است. این رویکرد موجب مدیریت مناسب بازار، افزایش رضایت مشتریان و در نهایت باعث افزایش کارآیی و اثر بخشی فعالیتها در زنجیره تامین، توزیع محصولات در حوزه صنایع برق و انرژی در نیروگاه های تولید برق می گردد.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین فازی، تئوری صف، مدلسازی ریاضی ،مکان یابی ، سیستم های توزیع یکپارچه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.