بررسی تاثیرگذاری عوامل شادی و رفاه اجتماعی بر علل مرگ و میر در کشورهای مختلف جهان با استفاده از روش های یادگیری ماشین
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مدیریت و مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: RMIECONF12_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 379
نویسندگان
کارشناسی ارشد، مهندسی سیستم های سلامت، دانشکده مهندسی صنایع و سیستم ها، دانشگاه تربیت مدرس
کارشناسی ارشد، بهینه سازی سیستم ها، دانشکده مهندسی صنایع و سیستم ها، دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار، مهندسی سیستم های سلامت، دانشکده مهندسی صنایع و سیستم ها، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
سازمان بهداشت جهانی هر ساله به منظور ارزیابی سطح بهداشت و درمان در کشورهای مختلف عوامل عمده مرگ و میر را شناسایی و در قالب یک گزارش جامع منتشر می نماید. در گزارش دیگری که توسط موسسه Gallup منتشر می شود، به بررسی ابعاد مختلف شادی و رفاه اجتماعی در کشورهای مختلف می پردازد. باتوجه به تعریف سازمان بهداشت جهانی از یک فرد سالم در ابعاد مختلف جسمی، روانی و اجتماعی است، در این تحقیق با هدف بررسی تاثیر عوامل شادی و رفاه اجتماعی بر روی عوام عمده مرگ و میر در کشورهای جهان، مجموعه داده های این دو گزارش ادغام و با روش های یادگیری بدون نظارت و با نظارت یادگیری ماشین اقدام به تحلیل مجموعه داده های جدید شده است. براساس نتایج به دست آمده از این تحقیق با استفاده از الگوریتم های خوشه بندی، کشورهای جنوبی و مرکزی قاره آفریقا در یک خوشه و سایر کشورهای دیگر در خوشه دیگر قرار گرفتند. همچنین با استفاده از روش های دسته بندی، متغیرهای اثرگذار در خوشه بندی شناسایی شدند. این موارد شامل علل مرگ و میر ناشی از عفونت مانند مالاریا، مننژیت، سل و ایدز است و بیماری های قلبی و عرقی، پارکینسون، مرگ مادر و سوئ تغذیه از عوامل مرگ و میر غیرعفونی است. در کنار متغیرهای مجموعه داده های مرگ و میر، دو متغیر میانگین سطح امید به زندگی و تولید ناخالص داخلی کشورها نیز، از متغیرهای اثرگذار در خوشه بندی مشاهدات این تحقیق است.کلیدواژه ها
سلامت جهانی، رفاه اجتماعی، خوشه بندی، الگوریتم K-Medoids، دسته بندیمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.