پیشگیری از تخریب و آلودگی محیط زیستو یافتن شیوه های جدید و موثر برای حفظ محیط زیست

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مدیریت، روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICISME03_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1036
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا رشیدی

کارشناس ارشد کشاورزی ،مرکز پژوهش شهرداری خرم آباد

چکیده

آلودگی زیست محیطی افزودن هر ماده (جامد، مایع یا گاز) یا هر شکلی از انرژی (مانند گرما، صدا یا رادیواکتیویته) به محیط با سرعتی سریعتر از آن که بتوان آن را پراکنده، یا رقیق، یا تجزیه، و بازیافت کرد، یا به شکلی بی ضرر ذخیره شود. عمده ترین انواع آلودگی که معمولا براساس محیط طبقه بندی می شوند، آلودگی هوا، آلودگی آب و آلودگی زمین هستند. جامعه مدرن همچنین نگران انواع خاصی از آلاینده ها مانند آلودگی صوتی، آلودگی نوری و آلودگی پلاستیکی است. آلودگی از هر نوع می تواند اثرات منفی بر محیط زیست و حیات وحش داشته باشد و اغلب بر سلامت و رفاه انسان تاثیر می گذارد. آلاینده ها می توانند طبیعی باشند، مانند خاکستر آتشفشانی. آنها همچنین می توانند توسط فعالیت های انسانی مانند زباله یا روان آب تولید شده توسط کارخانه ها ایجاد شوند. آلاینده ها به کیفیت هوا، آب و زمین آسیب می رسانند. بسیاری از چیزهایی که برای مردم مفید است باعث آلودگی می شود. خودروها، آلاینده ها را از لوله های اگزوز خود به بیرون پرتاب می کنند. سوزاندن زغال سنگ برای تولید برق باعث آلودگی هوا می شود. صنایع و خانه ها زباله و فاضلاب تولید می کنند و زمین و آب را آلوده می کنند. آفت کش ها سموم شیمیایی که برای از بین بردن علف های هرز و حشرات استفاده می شوند به آبراه ها نفوذ می کنند و به حیات وحش آسیب می رسانند. همه موجودات زنده از میکروب های تک سلولی گرفته تا نهنگ های آبی به هوا و آب زمین بستگی دارند. وقتی این منابع آلوده می شوند، همه اشکال زندگی در معرض تهدید قرار می گیرند. اولین گام در مبارزه با آلودگی ناشی از ورود مواد زائد، تعهد عمومی دولت ها بر تصویب قوانین و مقررات مناسب است. ما در این پژوهش در پی شناخت و بررسی عوامل مخاطره ساز محیط زیست و یافتن راهکار های مناسب و در دسترس برای جلوگیری از این معضلات زیست بومی عصر جدید هستیم

کلیدواژه ها

آلودگی، محیط زیست، آلاینده های دریایی، رادیواکتیو، بیوگاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.