بررسی رویکردها و چالش های سیاست گذاری اموزشی در اموزش و پرورش ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مدیریت، روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICISME03_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه بلوچی

چکیده

جهانی شدن فرایندی است که حاکمیت و هویت فرهنگی ملل را در سطوح خرد و کلان تحت تاثیر قرار داده است، درعرصه جهانی شدن، نظام های آموزش و پرورش نمی توانند خود را جدا یا دور از این فرایند رو به گسترش در نظر بگیرند. امروزه جهان به صورت یک کلاس درس در آمده و دانش آموزان، دانشجویان و تمامی فراگیران از سراسر دنیا می توانند از این کلاس جهانی، خوراک فکری بگیرند و این وظیفه مدیران و معلمان است که دیوار کلاس و مدرسه را به جامعه وصل کنند. پذیرش راه حل های کلیشه ای و بسته ای دیگر جایگاهی ندارد و باید طرحی نو در انداخت؛ بنابراین در راستای جهانی شدن آموزش و پرورش، اقدامات زیر ضروری به نظر می رسد: گسترش فرهنگ مشارکت و مدیریت مشارکتی در مدارس. تحول در اهداف، ساختار روشها و کلیه اجزاء سیستم آموزشی به نحوی که پاسخگوی تغییرات باشند. ایجاد زمینه برای نوآوری و خلاقیت معلمان و دانش آموزان. کاهش دیوان سالاری اداری. حرکت به سمت عدم تمرکز و مدرسه محوری. توجه به مدیریت کیفیت در سازمان های آموزشی. حرکت از برنامه روزی به سمت برنامه ریزی و پرهیز از تقدیر گرایی. تبدیل سازمانهای آموزشی بهسازمان یادگیرنده. استفاده از فراشناخت در آموزش. فراهم نمودن زیر ساخت های لازم برای استفاده از فن آوری های جدید. آموزش مسئولین مدیران و معلمان و تربیت شهروندان جهانی از جمله سیاست هایی است که آموزش و پرورش در عصر جهانی شدن باید دنبال نماید

کلیدواژه ها

سیاست، اموزش و پرورش ایران، چالش، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.