مقایسه رفتارخوردگی فولاد و فولادهای فریتی دراسیذسولفوریک یک مولار

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES04_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

در این تحقیق به کمک روشهای الکترو شیمیایی ( منحنی های تافل ، منحنی های پتانسیودینامیک و AC امپدانس) خوردگی فولاد و فولادهای فریتی در اسید سولفوریک یک مولار بررسی و با هم مقایسه شد. از منحنی های تافل چنین نتیجه گرفته شد که افزایش دو درصد کرم به فولاد باعث کاهش پتانسیل خوردگی و دانسیته جریان خوردگی ان در اسید سولفوریک یک مولار شده است. با افزایش کرم( دوازده ، چهارده و هفده درصد کرم) به فولاد باعث کاهش پتانسیل خوردگی و افزایش دانسیته جریان خوردگی شده اس. نتایج AC امگدانس ( در پتانسیل مدار باز) هم نشان می دهند ، ازایش کرم به فولاد باعث شده که مقاومت پلاریزاسیون کاهش یابد از منحنی های پتانسیودینامیک نتیجه گرفته شد که اضافه شدن دو درصد کرم به فولاد ، باعث روئین شدن آن با دانستیه جریان بحرانی بالا و همچنین دارای منطقه وسیعی از پتانسیل بحرانی در اسید سولفوریک یک مولار شده است و با افزایش کرم(تاهفده درصد) به فولاد باعث شده که دانسیته جریان بحرانی و روئین کم شود و همچنین منطقه روئین افزایش یابد و علت آن افزایش مقاومت به خوردگی لایه روئین روی سطح ، در اثر غنی شدن لایه روئین ، از کرم است. علاوه بر این سطوح خورده شده توسط میکروسکوپ الکتریونی (SEM) و تفرق اشعه x (XRD) بررسی شد. تصاویر میکروسکوپی و مقاومت پلاریزاسیون زیاد در پتانسیلهای آندی ( منطقه روئین ) ، رسوب منسجم تر بر روی فولاد فریتی ، با درصد کرم بالاتر را نشان دادند.

کلیدواژه ها

اسید سولفوریک ، فولاد ، فولاد فریتی ، منطقه روئین ، دانسیته جریان بحرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.