شناسایی کاربید های فولاد های مقاوم به حرارت به روش استخراج فازی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES04_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1258
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و انتخاب مواد، دانشکده مهندسی مواد- دان
دانشیار دانشکده مهندسی مواد، دانشکده مهندسی مواد- دانشگاه صنعتی اصف
استاد دانشکده مهندسی مواد، دانشکده مهندسی مواد- دانشگاه صنعتی اصفها
استاد دانشکده مهندسی مواد، دانشکده مهندسی مواد- دانشگاه صنعتی اصفها
چکیده
در این تحقیق دوآلیاژ مقاوم به حرارت 25Cr-35Ni و 30Cr-48Ni-5W که به مدت 8 سال در دمای سرویس 1050°C پیر شده اند، مورد بررسی قرار گرفتند. جهت شناسایی کاربید ها ی موجود در ریزساختار از تصاویر الکترون برگشتی (BSE) و پراش اشعه ایکس (XRD) استفاده شد. از آن جایی که مقدار کاربید ها در ریزساختار نسبت به زمینه، کمتر از 5% بودند، لذا نتایج XRD هیچ کاربیدی نشان نداد و فقط پیک های مربوط به آستنیت (زمینه) را نشان داد. برای رفع این مشکل از روش استخراج فازی استفاده شد. یعنی ابتدا زمینه آستنیتی در یک محلول اسیدی کاملاً حلگردید و سپس کاربید های باقی مانده فیلتر شده و از محلول جدا شدند. آنالیز XRD کاربیدهای باقی مانده از آلیاژ 25Cr-35Ni ، حضور کاربید های M23C6 و NbC را کاملاً تایید نمود. اما نتایج XRD کاربید های باقی مانده از آلیاژ 30Cr-48Ni-5W ، تنها پیک های M23C6 را نشان داد. در حالی که تصاویر BSE حضور M6C را نیز نشان می دادند. بررسی ها نشان که دلیل عدم ظاهر شدن پیک های M6C ، پایین بودن درصد این فاز نسبت به مقدار بالای M23C6 در ریزساختار آلیاژ 30Cr-48Ni-5W و نیز حضور M23C6 و M6C در کنار هم می باشد.کلیدواژه ها
آلیاژ مقاوم به حرارت ریختگی، کاربید، استخراج فازی، پراش اشعه ایکسمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.