تهیه نقشه شدت فرسایش بادی اراضی به روش IRIFER و نقشه خطوط هم سرعت آستانه فرسایش بادی مطالعه موردی حوضه عنبرآباد استان کرمان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالاب های کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND02_242
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد درینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی

الهام رفیعی ساردوئی

دانشجویکارشناسی ارشد آبخیزداری

سمیه طالب دنیا

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی

نجمه فاریابی

کارشناسی ارشد مرتعداری

چکیده

فرسایش بادی عبارت از کنده شدن برداشت انتقال حمل و رسوبگذاری خاکهای یک منطقه توسط باد می باشد بادردرصورتی موجب فرسایش شدید می گردد از سرعت قابل ملاحظه ای برخوردار بوده و مانعی جدی درمسیرش وجود نداشته باشد این امر درمنطقه طرح مدیریت مناطق بیابانی جنوب کرمان بوضوح قابل مشاهده میباشد دراین مطالعه برای برآورد شدت فرسایش و میزان رسوبدهی ناشی از فرسایش بادی درمنطقه عنبرآباد از روش IRIFER استفاده شد بدین صورت که رخساره های فرسایشی و اراضی زراعی که نقشه پایه برای این مطالعه محسوب می شود مشخص گردید سپس به منظور بررسی شدت فرسایش بادی عوامل نه گانه مربوط به روش اریفر دررخساره ها و اراضی زراعی مورد امتیاز دهی قرارگرفت و همچنیندرجه میزان رسوبدهی مورد محاسبه قرارگرفت و درپایان نقشه شدت فرسایش بادی به روش مذکور تهیه گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که شدت فرسایش و رسوب توسط باد در 94/4 درصد منطقه متوسط و 4/24 درصد خیلی زیاد است با توجه به اینکه فرسایش بادی درمنطقه بیشتر متوسط میب اشد و این منطقه جز مناطق مسکونی می باشد باید اقداماتی درجهت جلوگیری از فرسایش درمنطقه صورت گیرد.

کلیدواژه ها

فرسایش بادی، رخساره هاواراضی زراعی، IRIFER، عوامل نه گانه، نقشه خطوط هم سرعت آستانه فرسایش بادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.