بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی گندم های نرم و سخت در برابر تنش های مکانیکی -حرارتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی، کشاورزی و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FOODCONG05_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذر رحیمی

واحد تحقیق و توسعه، شرکت آرد تهران باختر، تهران

محبوبه قجر

واحد تضمین کیفیت، شرکت آرد تهران باختر، تهران

رضا منطقی

واحد تضمین کیفیت، شرکت آرد تهران باختر، تهران

مهشید حیدری

دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی،دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه

امید رستمی

کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران

چکیده

گندم یکی از غلات مهم رژیم غذایی ایرانیان است که با تشدید تغییرات آب و هوایی به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است. علاوه بر تغییرات آب و هوای وسیع کشور ایران، سنتی بودن سیستم کشاورزی کشور بخصوص در زمینه های عدم بکارگیری بذر های اصلاح شده و ذخیره سازی غیر اصولی زمینه های افت کمی و کیفی گندم کشور را فراهم کرده است. در تحقیق حاضر که با همکاری بخش های کنترل کیفی و تحقیق و توسعه شرکت آرد تهران باختر انجام شد به بررسی خصوصیات ظاهری، رطوبت، گلوتن، ایندکس، فعالیت آنزیمی، مقاومت ساختار نشاسته حین فرایند آسیابانی و رفتار رئولوژیکی گندم های نرم و سخت کشت شده در چهار اقلیم آب و هوایی ایران شامل ایلام، همدان، گلستان و تهران پرداخته شد. جهت بررسی رفتار خمیر تولید شده در برابر تنش های مکانیکی - حرارتی از دستگاه میکسولب استفاده شد که در چند گام حرارتی به بررسی پایداری مکانیکی- حرارتی شبکه گلوتن، ژلاتیناسیون نشاسته، پایداری ژل نشاسته و بیاتی خمیر نهایی می پردازد. نتیجه کلی بدست آمده نشانگر اهمیت بررسی خواص رئولوژیکی گندم در سطح جمع آوری خرد (مزارع و کشاورزی) و نقش مهم این دسته بندی در بهینه سازی اختلاط گندم حین فرایند آسیابانی آرد است.

کلیدواژه ها

نشاسته آسیب دیده، آسیابانی، میکسولب، گندم، تنش حرارتی- مکانیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.