ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی استان بوشهر با استفاده از شاخص کیفی آب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله هیدروژئولوژی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_HYDTR-2-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 281
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا حمیدیان

موسسه آب و فاضلاب روستایی بوشهر

سید حامد معراجی

گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه خلیج فارس

الهام فیجانی

دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران

صدیقه بطالبلویی

عضو هیات علمی/ دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

چکیده

منابع آب زیرزمینی در آبخوان های استان بوشهر به شدت تحت تاثیر عواملی نظیر نزدیکی به دریا، شوری بالا، قرارگیری بر روی منابع عظیم نفت و گاز و همچنین پساب کشاورزی قرار دارند. بنابراین لزوم ارزیابی وضعیت کیفی آب امری ضروری به نظر می رسد. در این پژوهش با آزمایش و تعیین پارامترهای شیمیایی نمونه آب های برداشتی از چاه های آب شرب در استان بوشهر در طی مهر و موم های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۰، شاخص های کیفی آب (WQI)و سایر پارامترهای شیمیایی موثر محاسبه شد. تعداد ۳۶۰ نمونه آب در مهر و موم های ۸۷ تا ۹۰ (۴ دوره)، از چاه های مورد بهره برداری در نقاط مختلف استان جمع آوری شد . با رسم منحنی های هم شاخص کیفی آب زیرزمینی، نمایی واضح از کیفیت آب در شهرستان های مختلف استان بوشهر به دست آمد. بر این اساس، آب در شهرستان جم بهترین کیفیت را دارد و پس از آن به ترتیب شهرستان دشتستان و شهرستان دشتی قرار می­گیرند. شهرستان کنگان در مقایسه، نامناسب ترین کیفیت آب را دارا می­باشد. به طور کلی، روند تغییرات کیفیت آب زیرزمینی در استان بوشهر در طی مهر و موم های مورد مطالعه منفی است و مدیریت منابع آب زیرزمینی در استان بوشهر ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

آبخوان, استان بوشهر, شاخص کیفی آب زیرزمینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.