بررسی حساسیت اراضی به بیابان زایی با استفاده از روش FAO-UNEP و GIS مطالعه موردی حوزه آبخیزقمرود

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالاب های کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND02_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 801
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی فتاحی

کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم

حمیدرضا جاویدکیا

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم

چکیده

بیابان زایی که با بهم خوردن تعادل خاک پوشش گیاهی هوا و آب درمناطق اقلیم خشک وشکننده همراه است کاهش یا نابودی کامل توان بیولوژیک اراضی از بین رفتن شرایط مساعد زندگی و افزایش مناظر ناخوشایند بیابانی را درپی خواهد داشت این تحقیق با هدف بررسی حساسیت اراضی به بیابان زایی درحوزه آبخیز قمرود به وسعت 1614176 هکتار انجام شد ارزیابی شاخصهای بیابانی شدن برای ترسیم نقشه حساسیت اراضی به بیابان زایی به تفکیک برای هریک از فرایندهای زوال پوشش گیاهی فرسایش آبی فرسایش بادی افت کمی و کیفی منابع اب و شورشدن خاک و هریک ازجنبه های بیابانی شدن وضعیت کنونی و استعداد طبیعی همچنین عامل انسان برمحیط زیست به روش فائو - یونپ تعیین شد با تلفیق و ادغام لایه های اطلاعاتی به دست آمده با میانگیری از وزن هریک از جنبه های دوگانه بیابان زایی وضع موجود و استعداد طبیعی اقدام به طبقه بندی بیابان زایی گردید و نقشه های مزبور درمحیط GIS تهیه شد.

کلیدواژه ها

بیابان زایی، حساسیت اراضی، قمرود، .GIS، FAO-UNEP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.