بررسی تاثیر واردات خودرو بر مجموعه صنایع خودروسازی فعال کشور

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM03_563
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا آریاراد

کارشناس ارشد بازرگانی شرکت گروه صنعتی ایران خودرو، تهران

داود محمدیان محمد

کارشناس بازرگانی شرکت گروه صنعتی ایران خودرو، تهران

چکیده

طرح واردات خودرو در طول چهل سال گذشته با فراز و نشیب های فراوان همراه بوده و هرچند سال یکبار با اهداف تنظیم گری بازار و کاهش قیمت خودرو در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح و به تصویب رسیده است. که در چند سال اخیر به واسطه تحریم های بین المللی و همچنین عدم توازن تراز تجاری و تخصیص ارز مناسب، مسکوت مانده بود. اما امسال نیز مجددا در مجلس محترم شورای اسلامی این موضوع مطرح شد که با دو ایراد اساسی شورای محترم نگهبان مبنی بر منشا ارز موردنیاز برای واردات خودرو و ایراد نبودن عبارت »تصویب سایر مقررات برعهده وزارت صمت است« در مصوبه مواجه گردیده و برگشت داده شد.متعاقبا کمیسیون صنایع و معادن مجلس خبر از بررسی راهکارهایی برای رفع ایرادات شورای نگهبان به مصوبه خودرویی مجلس در کمیسیون متبوعش داده و به بررسی طرح ساماندهی صنعت خودرو با حضور عضو شورای نگهبان و مسئولان دستگاه های اجرایی ذیربط و نمایندگان مرکز پژوهشها به منظور رفع ایرادات شورای نگهبان پرداخته است.لذا قطع به یقین در آینده نزدیک موضوع واردات خودرو با ویرایش نهایی مجلس و تایید شورای محترم نگهبان، درنهایت همانند سال های گذشته روند اجرایی به خود خواهد گرفت.این مقاله قصد دارد به بررسی موشکافانه موضوع واردات خودرو و اثرات آن بر اشتغال مولد، تولید ناخالص داخلی کشور، پتانسیل داخلی سازی و در نهایت به تاثیرات آن بر مجموعه صنایع خودروسازی فعال کشور پرداخته و با طرح سناریوهای مختلف و تجربه سایر کشورهای موفق تولید کننده خودرو نظیر چین بپردازد.

کلیدواژه ها

واردات خودرو؛ صنعت؛ خودروسازی؛ داخلی سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.