شواهدی از مدل های کسب و کار بانکداری جایگزین مدیریت سرمایه و درآمد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM03_358
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرخنده معاون

زهرا شعائری

چکیده

این مقاله به بررسی این مورد می پردازد که آیا مشخصه های نهادی متمایز کننده ی بانک های اسلامی از انواع متعارف آن، از طریق ذخایر زیان وام به رفتار مدیریت سرمایه و درآمد متمایزی منجر می شود. در کشورهای نمونه ما، دو بخش بانکی تحت چارچوب های نظارتی مختلف عمل می کنند: بانک های متعارف در حال حاضر تا سال ۲۰۱۸ از مدل زیان وام "متحمل شده" استفاده می کنند در حالی که بانک های اسلامی الزاما یک مدل زیان وام "مورد انتظار" را اتخاذ می نمایند. نتایج ما، شواهد قابل توجهی را از شیوه های مدیریت سرمایه و درآمد از طریق ذخایر زیان وام در بانک های متعارف فراهم می نماید. این یافته بیشتر برای بانک های بزرگ و زیان ده چشمگیر است. در مقابل بانک های اسلامی صرف نظر از اندازه بانک، وضعیت درآمدها، یا ساختار مدل زیان وام، تمایلی به استفاده از ذخایر زیان وام ندارند. این تفاوت می تواند به مدل کسب و کار محدود بانکداری اسلامی، نظارت دقیق، و جهت گیری اخلاقی نسبت داده شود.

کلیدواژه ها

استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی (IFRS)؛ مدیریت سرمایه نظارتی؛ مدیریت درآمدها؛ زیان های وام مورد انتظار، زیان های وام متحمل شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.