برآورد پتانسیل یونجه کاری درافزایش ترسیب کربن خاک درمنطقه اراک شهرک دانشگاهی امیرکبیر و مراتع انجیرک اراک

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالاب های کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND02_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1054
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده سادات میرطالبی

دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی

رضوان داودپور

نوراله عبدی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

چرخه کربن درسطح خشکی ها به روابط متقابل بین گیاهان و خاک بستگی دارد مدیریت کربن خاک بطور غیرمستقیم ازطریق مدیریت پوشش گیاهی انجام میگیرد و لذا مدیریت اکوسیستم دراستراتژی های ترسیب کربن جایگاه ویژه ای دارد علیرغم این که مراتع دارای پتانسیل بالای ترسیب کربن هستند تاکنون تحقیقات چندانی برروی آنها انجام نشده است مراتع درحدود نیمی از خشکی های جهان را تشکیل میدهند و دارای بیش از یک سوم از ذخایر کربن زیست کره خاکی میب اشند درنتیجه این اراضی قابلیت زیادی برای ترسیب کربن دارا هستند کشت یونجه درصد ماده آلی خاک را افزایش میدهد که علت این امر می توان درنتیجه تجمع بقایای گیاهی و تثبیت ازت هوا باشد بطوریکه از سطح خاک به طرف عمق درصد ماده آلی کاهش می یابد این مقاله به منظور برآورد پتانسیل یونجه کاری درافزایش ترسیب کربن خاک درمنطقه اراک مقدار کربن آلی خاک و برخی پارامترهای فیزیکوشیمیایی خاک درعمق 30-0 مورد بررسی قرارگرفت.

کلیدواژه ها

پتانسیل یونجه کاری، ترسیب کربن، کربن آلی خاک، یونجه زارشهرک دانشگاهی امیرکبیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.