مقاله پژوهشی: تاثیر فشار هیدروستاتیکی بر ویژگی های اپتیکی و الکترونی گالیوم آرسناید

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علمی فیزیک کاربردی ایران، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JAPAZ-12-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا حیدری

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه فیزیک، دانشکده علوم، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

مریم نورافشان

استادیار، گروه فیزیک، دانشکده علوم، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران.

چکیده

در این پژوهش تاثیر فشار هیدروستاتیکی بر ویژگی­ های اپتیکی و الکترونی ترکیب گالیوم آرسناید مورد بررسی قرار گرفته است. محاسبات در چارچوب نظریه تابعی چگالی و با استفاده از نرم افزار محاسباتی WIEN۲K انجام شده است. این نرم افزار محاسباتی به صورت پتانسیل کامل با روش امواج تخت بهبود یافته خطی ­سازی شده معادلات کوهن- شم را به صورت خودسازگار حل می­ کند. انرژی تبادلی همبستگی با استفاده از رهیافت­ های تقریب شیب تعمیم یافته (GGA) و تقریب چگالی موضعی تغییریافته بک- جانسون (mBJ-LDA) محاسبه شده است. همه محاسبات ساختار الکترونی و ویژگی­های اپتیکی در حضور برهم کنش اسپین- مدار انجام شده است. در مورد ویژگی­ های الکترونی، ساختار نواری الکترونی در فشارهای مختلف محاسبه شده و سپس با استفاده از آن شکاف نواری انرژی به صورت تابعی از فشار به دست آمده است. نتایج محاسبات نشان می­ دهد که با افزایش فشار، شکاف نواری به صورت خطی افزایش می­ یابد. در مورد ویژگی ­های اپتیکی، تاثیر فشار هیدروستاتیکی بر سهم ­های موهومی و حقیقی تابع دی­ الکتریک مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج محاسبات نشان می­دهد که با افزایش فشار انرژی آستانه جذب و شاخص­ترین قله­ها در سهم موهومی تابع دی­ الکتریک به طرف انرژی ­های بالاتر و با کاهش فشار به سمت انرژی ­های پایین­ تر جابه ­جا می ­شوند. همچنین نتایج محاسبات نشان  می ­دهد که با افزایش فشار ثابت دی ­الکتریک استاتیک به صورت خطی کاهش می ­یابد. همچنین، با استفاده از نتایج محاسبات مربوط به سهم ­های حقیقی و موهومی تابع دی ­الکتریک، ضریب شکست استاتیک و شکاف اپتیکی در فشارهای مختلف محاسبه شده است.

کلیدواژه ها

نظریه تابعی چگالی, ویژگی های اپتیکی, ویژگی های الکترونی, فشار هیدروستاتیکی, ترکیب گالیوم آرسناید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.