بررسی و تحلیلی بر رابطه بین شفافیت اطلاعات مالی و ریسک سقوط قیمت سهامبورس اوراق بهادار
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش ملی رویکردهای نظری و فناوری های نوین در علوم اداری
- کد COI اختصاصی: TATAS01_222
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 164
نویسندگان
استاد گروه حسابداری، دانشگاه علمی کاربردی اندیشه نو ایرانشهر
دانشجوی کارشناسی حرفه ای حسابداری امور مالی ، دانشگاه علمی کاربردی اندیشه نو ایرانشهر
دانشجوی کارشناسی حرفه ای حسابداری، دانشگاه علمی کاربردی اندیشه نو ایرانشهر
دانشجوی کاردانی حرفه ای حسابداری ، دانشگاه علمی کاربردی اندیشه نو ایرانشهر
چکیده
یکی از الزامات رقابت سالم دسترسی همه مشارکت کنندگان بازار به اطلاعات شفاف است .یکی از انواع مهم بازارها (در کناربازارهای کالا، پول و کار) بازار سرمایه است که اطلاعات شفاف بر عملکرد آن به شدت موثر است .نقصان اطلاعات در این بازارموجب افزایش هزینه مبادلات و ناتوانی بازار د ر تخصیص بهینه منابع می شود .اطلاعات که جزء جدایی ناپذیر فرایند تصمیم گیریاست، هر چه شفاف تر و قابل دسترس تر باشد، می تواند به اتخاذ تصمیمات صحیح تری در زمینه تخصیص بهینه منابع منجرگردد و در نهایت باعث کارایی تخصیصی و شفافیت بازار شود که هدف نهایی بازار سرمایه است. شفافیت اطلاعات مالی از مهمترین دغدغه های سرمایه گذاران در بازارهای مالی و یکی از مهم ترین عوامل موثر برای سرمایه گذاری جهت تحصیل سهامشرکت هاست .سرمایه گذاران جهت خرید سهام یک شرکت همواره به دنبال اطلاعاتی شفاف هستند علی رغم این حساسیتمدیران جهت بهتر نشان دادن عملکرد خود به دنبال تحریف اطلاعات می باشند. آنان با این تحریف از یک طرف وضعیت شرکترا مطلوب توصیف می کنند واز طرف دیگر شفافیت اطلاعات را ازبین می برند. افشای داوطلبانه اطلاعات باعث می شود عدمتقارن اطلاعات بین شرکتها و بازار کاهش یابد و در نتیجه تعداد بیشتری از سهام شرکت مورد مطالعه قرار گیرد. به این ترتیبتوان نقدشوندگی سهام افزایش یافته و موجب جلب توجه نهادهای سرمایه گذاری بزرگ خواهدشد و در ادامه این امر شرکتمی تواند بدون اینکه ناگزیر شود قیمت ها را کاهش دهد حجم بزرگی از سهام خود را به فروش برساند؛ بنابراین با افزایش تقاضاقیمت سهام افزایش می یابد.کلیدواژه ها
شفافیت اطلاعات مالی، ریسک سقوط قیمت سهام ، اوراق بهادار.مقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.