شناسایی ابعاد و طراحی مدل ارزیابی مطلوب خط مشی های عمومی در ایران بارویکرد حکمرانی خوب

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی رویکردهای نظری و فناوری های نوین در علوم اداری
  • کد COI اختصاصی: TATAS01_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 278
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی عباس آبادی

دانشجوی دکتری خط مشی گذاری دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

باقر کرد

دانشیار گروه مدیریت دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

عبدالمجید ایمانی

استادیار گروه مدیریت دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

چکیده

فرایند خط مشی گذاری عمومی شامل مراحل مختلفی از جمله تدوین، اجرا و ارزیابی است که دقت در هرکدام از این مراحلبه نوبه خود ضامن موفقیت خط مشی های عمومی است. ارزیابی خط مشی های عمومی می تواند موفقیت یک خط مشی را درحل مسئله عمومی ای که خط مشی برای حل آن وضع شده است مورد سنجش قرار دهد. بنابراین بدون داشتن یک مدلارزیابی خط مشی دقیق و مشخص، اثرات مختلف یک خط مشی قابل شناسایی و قضاوت نخواهد بود. از طرفی حکمرانی خوبمتشکل از ابعاد مشخصی است که لازمه آن می باشد و معیارهای مش خصی برای میزان سنجش و قضاوت یک حکمرانی به سمتحکمرانی خوب دارد. از سوی دیگر علاوه بر معیارهای حکمرانی خوب برای ارزیابی خط مشی ها ( میزان مشارکت جویی، میزانپاسخ گویی، میزان توجه و واکنش، میزان عدالت جویی، میزان اثربخشی و کارآمدی، میزان قانون گرایی، میزان شفاف سازی ومیزان اجماع گرایی) برای ارزیابی یک خط مشی لازم است هر کدام از این معیارها با توجه به سایر شرایط ( به توجه به محیط وعوامل محیطی، توجه به تناسب زمانی، توجه به اسلام و ارزش های ملی و اخلاقی و توجه به شرایط خاص هر خط مشی) موردتوجه قرار گیرد. لذا در این پژوهش ضمن بررسی ابعاد مختلف حکمرانی خوب و توجه به سایر شرایط، مدل ارزیابی خط مشیعمومی طراحی شد و برای سنجش میزان نیل به سمت ابعاد حکمرانی خوب و سایر شرایط، پیشنهاد ایجاد انجمن ارزیابی خطمشی نیز در الگو ارئه شد که ضمن ارزیابی خط مشی های عمومی کشور به طور مستقل در تعیین و در اختیار قرار دادن ملاکهای سنجش ابعاد مختلف ارزیابی خط مشی به نهادهای مختلف ارزیابی خط مشی نیز اقدام نماید

کلیدواژه ها

خط مشی های عمومی، ابعاد ارزیابی خط مشی، حکمرانی خوب، ایران، مدل ارزیابی خط مشی های عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.