گفتگو پیرامون نفاق کاری؛تحلیل گفتمان انتقادی برای مداخلا ت منافقانه در سازمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی رویکردهای نظری و فناوری های نوین در علوم اداری
  • کد COI اختصاصی: TATAS01_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه قربانی کوهبنانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، مدیریت دولتی گرایش تحول، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان، ایران

مصطفی هادوی نژاد

دانشیار مدیریت رفتارسازمانی، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی و طبقه بندی گفتگوهای اعضاء یکی از دانشگاههای کشور از پدیده نفاق کاری، بر پایه تحلیل گفتمانانتقادی، به منظور کشف تجربه ها و درکی عمیق از این مفهوم نزد افراد مورد مطالعه انجام گرفته است. نمونه گیری به روش نوعی(یکی از روش های نمونه گیری هدفمند) انجام و حجم نمونه با استفاده از قاعده اشباع نظری تا ۲۵ نفر مشخص شد. بامشارکت کنندگان در پژوهش، مصاحبه های نیمه ساختاریافته باز انجام شد؛ بدین منظور، به اتکای تحلیل مصاحبه های انجام شده،فرایند ایجاد گفتمان پدیده مورد مطالعه کشف و سپس یافته ها به صورت مجموعه ای از ارزش های تجربی، بیانی و رابطه ای درقالب توصیف، تفسیر و تبیین ساخت های زبانی پدیده نفاق کاری ترسیم گردید. تلاش های به عمل آمده، به صورت بندی دو نگاهمتمایز منجر گردید؛ هر یک از این رویکردها، مفروضات و شرایط خاص خود را دارد و بهنتایج خاص خود، منجر می شود. متن های گفتمان ساز براساس معیارهای گفتمانی نفاق متاثر از ویژگی های شخصیتی ذاتی فرد و نفاق متاثر از شرایط مدیریتی، سازمانیاکتسابی انتخاب گردیدند و سپس مورد تحلیل قرار گرفتند؛ حاصل تحلیل این بود، که در گفتمان نفاق متاثر از ویژگی های شخصی فرد، نفاق را رفتاری «شخصی و درد همیشگی انسان ها» معرفی می کند و گفتمان نفاق متاثر از شرایط مدیریتی و سازمانی نفاق را اکتسابی، و به سبب ایجاد انتظارات غلط و ناهمگون در فرهنگ سازمان، عاملی به جهت کم شدن ظرفیتعملکردی کارکنان در سازمان می دانندگفتمان ساز براساس معیارهای گفتمانی نفاق متاثر از ویژگی های شخصیتی ذاتی فرد و نفاق متاثر از شرایط مدیریتی، سازمانی

کلیدواژه ها

گفتار منافقانه، گفتمان نفاق کاری، مداخلات رفتارهای منافقانه، تحلیل گفتمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.