بررسی سلامت روانی و کیفیت خواب در زنان سالمند

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی مطالعات ورزشی و سلامت در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: HCONF07_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام افشاری

دانشجوی ارشد فیزیولوزی,دانشکده علوم انسانی,دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد,اصفهان,ایران

طاهره حیدری

دانشجوی ارشد فیزیولوزی,دانشکده علوم انسانی,دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد,اصفهان,ایران

الهام افتخاری

استادیار فیزیولوژی, دانشکده علوم انسانی, دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد, اصفهان, ایران

چکیده

مقدمه و اهداف: حفظ سلامت روان سالمندان در دنیای مدرن امروزی یکی از امور مهم واساسی می باشد. دنیا در حال پیر شدناست.کشورهای پیشرفته با کنترل موالید وارتقاءسطح بهداشت جامعه خود،سال هاست که با این پدیده آشنایند.سالمندی بیماری نیست بلکه مرحله ای از چرخه زندگی است که مسائل رشدی خاص خود رادارد ودرعین حال سالمندی با انباشتخردمندی همراه است وفرصتی است که فرد می تواند تجربیاتش را به نسل های بعد منتقل کند.هدف ازاین مطالعه بررسی سلامتروانی در زنان سالمند است.مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی بود که در بین ۷۰ نفر از زنان سالمند شهر اصفهان به صورت تصادفی درسال ۱۴۰۱ صورت گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیگ و پرسشنامه کیفیت زندگی بودکه که با استفاده از پرس لاین در بین افراد توزیع شد و اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن ۱۶ تجزیه وتحلیل گردید.یافته ها: یافته ها نشان داد که میانگین سنی زنان سالمند مورد پژوهش ۲۸/۷۲±۸۸/۵ سال بود. بیشتر سالمندان مورد پژوهش دارای کیفیت خواب نامطلوب بودند. بین کیفیت خواب با سن، جنس، تاهل، سابقه بستری در بیمارستان و مصرف دخانیات ارتباط آماری معنی داری وجود داشت P=۰.۰۱ نتیجه گیری : با توجه به اینکه اکثر آزمودنی ها دارای کیفیت خواب نامطلوب بودند و کیفیت خواب با سلامت روانی در یک جهت میباشد وهمچنین در افراد مبتلا به افسردگی واضطراب احتمال ابتلا به مشکلات بیشتر می باشد.جای تعجب نیست که سالمندان بامشکلات اضطراب وافسردگی وقت وهزینه بیشتری را صرف مراقبت های طبی و مراجعه به کلینیک های تخصصی درمانی بیماریهای جسمی ،می کنند.پس لازم است پیشگیری های مربوط به سلامت روانی سالمندان در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

سلامت روانی,کیفیت زندگی, زنان سالمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.