اکوسیستم تله هلث و تله مدیسین: یک مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی تله مدیسین
  • کد COI اختصاصی: MEDMEM04_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کمال ابراهیمی

استادیار مدیریت اطلاعات سلامت، گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، دانشکده پزشکی و پیراپزشکی، اردبیل، ایران

عبداله مهدوی

استادیار مدیریت اطلاعات سلامت، گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، دانشکده پزشکی و پیراپزشکی، اردبیل، ایران

انوشیروان صدیق

دکترای تخصصی محیط زیست ، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، دانشکده بهداشت، اردبیل، ایران

چکیده

مقدمه: مباحث مربوط به تله هلث و تله مدیسین گسترده، چند وجهی و بین رشته ای پیچیده ای می باشد. یکی از رویکردهاییکه می تواند در شناسائی این موضوع موثر واقع شود دیدگاه اکوسیستمی است. هدف این پژوهش بررسی دیدگاه های مختلفمرتبط با اکوسیستم تله هلث و تله مدیسین در پژوهش های منتشر شده در جهان است.مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه مروری مقالات مرتبط با اکوسیستم تله هلث و تله مدیسین بوده که با استراتژیجستجوی TITLE: ((telehealth) OR (Telemedicine) OR (ehealth)) AND TITLE: (ecosystem)بین سال های ۲۰۱۰-۲۰۲۱ در پایگاه های اطلاعاتی PubMed ، Google Scholar ، WOS و Scopus انجام شده است.نتایج: یافته های این پژوهش نشان می دهد که مطالعات حوزه اکوسیستم تله هلث و تله مدیسین پارادایم های مختلفی راپشت سر گذاشته است. پاردایم اول تاکید بر اجزای تشکیل دهنده حوزه سلامت است. این پارادایم شامل سطوح ارائه خدمات،ارائه دهندگان خدمات، سیاست گذاران، قوانین و مقررات است. پارادایم دوم که رویکردهای نوین را در بر می گیرد. تاکید برروابط بین اجزا داخلی، خارجی و محیط است. در این رویکرد بر جنبه های انسانی، مالی و فناوری های نوین اطلاعات و ارتباطات،امنیت و محرمانگی تاکید بیشتری شده است.نتیجه گیری: پیاده سازی سیستم های پیشرفته و پیچیده این چنینی در سطح ملی نیازمند رویکرد اکوسیستمی است. کلیداصلی موفقیت این رویکرد مسئله ارتباط و هماهنگی بین تمام عوامل شکل دهنده مبحث تله هلث و تله مدیسین می باشد.

کلیدواژه ها

پزشکی از راه دور، سلامت از راه دور، سلامت الکترونیک، اکوسیستم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.