شناسایی عناصر داده و ویژگی های کلیدی سلامت از راه دور مبتنی بر وب برای کاهش بار سلامت روان ایجاد شده در طول همه گیری: دوران پساکروناویروس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی تله مدیسین
  • کد COI اختصاصی: MEDMEM04_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا محمدزاده

گروه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

علی محمد نیک فرجام

گروه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران- مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

حمیدرضا سعیدنیا

گروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمد حسن زاده

گروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: شیوع کووید- ۱۹، سبک زندگی شهروندان را در سراسر جهان با چالش هایی روبرو کرد و تاثیرات زیادی را بر سلامتروان مردم برجای گذاشت. با در نظر گرفتن این فوریت، پروژه تحقیقاتی سیستم سلامت از راه دور مبتنی بر وب با هدف کاهشبار سلامت روانی ایجاد شده در طول همه گیری کووید- ۱۹ از طریق سلامت از راه دور مبتنی بر وب در دستور کار قرار گرفت.این مطالعه، یافته هایی را از مرحله اولیه این پروژه ارائه می کند. در این مطالعه، روانشناسان محتوای متنی سیستم بهداشت ازراه دور را شناسایی کرده و سپس، با کمک متخصصان به ویژگی های رابط کاربری سیستم دست یافتند.مواد و روش ها: این پژوهش در سال ۱۴۰۰ به روش توصیفی مقطعی انجام شد. پروژه سیستم سلامت از راه دور مبتنی بر وباز یک رویکرد طراحی کاربر محور برای توسعه سیستم استفاده می کند. این پروژه با مدل مبتنی بر پژوهش فاتحی و همکاران(۲۰۱۶) انجام خواهد شد. این پژوهش یک رویکرد پنج مرحله ای نوآورانه برای سلامت از راه دور را پیشنهاد می کند. این پنج مرحله شامل: ۱) توسعه مفهوم ۲) طراحی خدمات، ۳) قبل از پیاده سازی، ۴) پیاده سازی و ۵) پس از پیاده سازی می باشد.نتایج: بر اساس یافته های پژوهش، تمامی پرسشنامه ها شامل ۳۰ گویه مورد تایید روانشناسان قرار گرفت. نمونه اولیه سیستمبهداشت از راه دور مبتنی بر وب بر روی کاغذ با پیشنهادهایی برای طراحی رابط کاربری و روشهای تعامل ترجیحی ایجاد شد.نتیجه گیری: در این مطالعه ۳۰ عنوان محتوای متنی مناسب برای سیستم سلامت از راه دور و نیازهای کاربر برای یک سیستمسلامت از راه دور مبتنی بر وب در دوران کووید-۱۹ و عناصری که باید در رابط کاربری گنجانده شوند شناسایی شد. همچنین،در مورد نیاز به سلامت از راه دور در دوران کووید- ۱۹ بحث شد و ویژگی های رابط کاربری برای سلامت روان از راه دور مبتنیبر وب یافت گردید.

کلیدواژه ها

سلامت روان، کووید- ۱۹، سلامت از راه دور، تله مدیسین، طراحی کاربر محور، همه گیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.