تحلیل دینامیکی و ارتعاشی پره توربین گاز تحت شرایط مختلف کاری از نظر دما وسرعت دورانی روتور
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی صنعت نیروگاههای حرارتی
- کد COI اختصاصی: POWERPLANT03_099
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2499
نویسندگان
کارشناس مهندسی مکانیک
استادیار دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، شرکت مپنا
چکیده
پرههای متحرک یکی از حساسترین قطعات در نیروگاههای گازی مولد برق هستند که در معرض مکانیزمهای تخریبی متعددی مانند خزش و خستگی قرار میگیرند. ارتعاشات بالای پره میتواند تنشهای دینامیکی بالاتر از حد مجاز تولید کند و باعث ایجاد خستگی دور بالا گردد. آگاهی نسبت به مقدار دقیق فرکانس های طبیعی پره ها در شرایط کار واقعی توربین ها به منظور استفاده در بحث پایش وضعیت condition monitoring) توربین ها از اهمیت به سزایی برخوردار است. همچنین با یافتن فرکانسهای طبیعی پره متحرک، شرایط لازم جهت جلوگیری از بروز پدیده تشدید قابل پیش بینی بوده و ارتعاشات پره توربین در حد قابل قبولی کنترل و نگه داشته میشود. از طرفی فرکانس های طبیعی پره در شرایط واقعی کاری از نظر دما، سرعت دورانی روتور و فشار گاز می تواند با فرکانس های طبیعی پره در حالتی که پره بر روی توربین نصب نشده است بسیار متفاوت باشد. این تفاوت به خصوص به دلیل پدیده سخت شوندگی هندسی(geometry stiffening با بالا رفتن سرعت دورانی روتور بیشتر نمود پیدا می کند. در این مقاله اثرات دما، سرعت دورانی روتور و فشار گاز بر روی مقادیر فرکانس های طبیعی پره ها مورد بررسی قرار گرفته استکلیدواژه ها
المان محدود، آنالیز مودال، پره توربین، فرکانس طبیعیمقالات مرتبط جدید
- بررسی پدیده خشکسالی در استان خوزستان با استفاده از شاخص بارش استانداردSPI
- طبقه بندی تومورهای مغزی از تصاویر MRI با شبکه کانولوشن و روش های آموزش انتقال
- افزایش راندمان یک مبدل ترکیبی توان بالا با استفاده از تکنیک ZCT در عملیات سوئیچینگ نرم
- GNRFET-based Voltage Controlled Ring Oscillator Using GDI NAND Gate
- مقابله با اثرات جدا شدنی ناگهانی توربین گازی از شبکه سراسری، با استفاده از سیستم فازی ریزش بار بر پایه شبکه عصبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.