مروری بر استفاده از چت بات ها در بهبود مراقبت های از راه دور

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 269

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MEDMEM04_013

تاریخ نمایه سازی: 12 آذر 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: چت بات ها به طور فزاینده ای در مراقبت های پزشکی به عنوان ابزاری برای بهبود مراقبت از راه دور در حال استفادههستند. با توجه به محبوبیت شان، آنها در دامنه وسیعی مورد استفاده قرار گرفته اند. از این رو، هدف اصلی این مطالعه بررسیمشخصات اصلی، کاربرد و اثربخشی رباتهای گفتگو در زمینه مراقبت از راه دور می باشد.مواد و روش ها: پنج پایگاه داده الکترونیکی (PubMed ، Web of Science ، IEEE و SCOPUS) در فاصله زمانی ۱۰ سالگذشته جستوجو شد تا مطالعاتی که از چت بات ها به عنوان یک ابزار مداخله ای در سلامت از راه دور برای بیماران مبتلا بههر گونه اختلال یا مشکل سلامتی استفاده کرده اند را شناسایی کنیم. مطالعات وارد شده از نظر کیفیت و خطر سوگیری بااستفاده از ابزار برنامه ارزیابی انتقادی پژوهشی (CASP) توسط دو نویسنده مورد ارزیابی قرار گرفتند.نتایج: از ۳۴۰ مقاله بازیابی شده، ۲۹ مورد معیارهای ورود ما را برآورده کردند. اکثر مطالعات (۸ مطالعه) به مشاوره سلامتروان، شش مطالعه مربوط به برقراری ارتباط با دستیار شبیه به انسان، پنج مطالعه به ارزیابی آنلاین، چهار مطالعه مربوط بهمراقبت از راه دور بیمار و دو مطالعه مربوط به خودمراقبتی مبتنی بر وب بود. هفتاد و پنج درصد از برنامه ها معتقد بودند کهاستفاده از ربات چت در زمینه بهبود مداخلات بهداشت از راه دور موثر است. این بررسی نشان داد اکثر آنها از راه حل هایمبتنی بر NLP برای پیاده سازی استفاده می کردند.نتیجه گیری: چت ربات های مبتنی بر هوش به عنوان راه حل های بالقوه برای بهبود مراقبت های بهداشتی از راه دور ادغاممی شوند. آموزنده بودن، استفاده آسان و قابل اعتماد بودن، رایج ترین دلایل محبوبیت ربات چت بود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

رضا صفدری

استاد مدیریت اطلاعات سلامت، گروه مدیریت اطلاعات سلامت،دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران،تهران، ایران

مرسا غلامزاده

دانشجوی دکتری تخصصی انفورماتیک پزشکی، گروه مدیریت اطلاعات سلامت،دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران،تهران، ایران

حوریه ماسوریان

دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت، گروه مدیریت اطلاعات سلامت،دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران،تهران، ایران.