اصلاح بار دینامیکی زلزله به روشهای مختلف و مقایسه عملکرد آنها در تحلیل دینامیکی شیروانی های خاکی در تحلیل های المان محدود و تفاضل محدود

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NCAME05_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمد لیموچی تاراضی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهرکرد، ایران

هیثم حیدرزاده

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

رضا کامگار

دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

آنچه در زمان مدل سازی زلزله همواره باعث ایجاد زحمت برای مهندسین و محققین بوده است، جزئیات زیاد مدل سازی غیرخطی و نیز دشواریهای مربوط به همپایه کردن و از همه مهمتر تطابق مناسب نتایج با مشاهدات میدانی است. روش های محاسباتی به نسبت روش های تجربی و آزمایشگاهی بسیار کمهزینه و دقیقتر است. با توجه به رشد روزافزون نرم افزارها و گسترش روش های عددی نیاز به مقایسه و شناسایی متدهای گوناگون در حل مسائل مختلف است. لذا ضرورت دارد تا به بررسی مزایا و معایب اعمال بار دینامیکی به روشهای مختلف ازجمله شتاب نگاشت، سرعت نگاشت و تنش نگاشت و ابعاد مختلف آن در کارهای اجرایی خصوصا در حوزه شیروانی های خاکی پرداخته شود. از سوی دیگر روش حل مسئله ازجمله تحلیل به روش المان محدود و یا تفاضل محدود نیز میتواند تاثیر به سزایی بر روی نتایج داشته باشد. در این مقاله ضمن بررسی جوانب اصلاح شتاب نگاشت به کمک نرم افزارهای سایزموسیگنال و کد نویسی به زبان فیش در محیط برنامه فلک دوبعدی جهت استفاده در نرم افزارهای فلک و پلکسیس، به مقایسه نتایج یک شیروانی در این دو نرم افزار پرداخته شده و نتایج تحلیل غیرخطی با نتایج حاصل از آنها نیز با یکدیگر مقایسه شده است. نتایج نشان از دقت مناسب روش تنش نگاشت در نرم افزار فلک بهخصوص در تحلیل مسائل با جابه جائی زیاد و کرنش بزرگ و نیز مسائل وابسته به تنش دارد که در اغلب حالتها اختلاف نتایج جابه جائی در بالا، میانه و پایین شیروانی کمتر از %۱۰ بوده است و این در حالی است که در روش المان محدود بهترین نتایج با روش اعمال شتاب نگاشت حاصل شده است. همچنین استفاده از روش تنش نگاشت در حل تفاضل محدود نیز نتایج خوبی از توزیع تنش در توده خاک را ارائه میدهد.

کلیدواژه ها

المان محدود، تفاضل محدود، سرعت نگاشت، تنش نگاشت، شتاب نگاشت، فلک دوبعدی، پلکسیس دوبعدی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.