تاثیر تنش UV-B بر روی ترکیبات جاذب گیاه زعفران تحت تیمار نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: DPCONF05_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 343
نویسندگان
کارشناس ارشد زیست شناسی گیاهی- سیستماتیک اکولوژی (فارغ التحصیل دانشگاه ارومیه)
دکترای فیزیولوژی گیاهی-دانشیار و عضو هیئت علمی- گروه زیست شناسی- دانشگاه ارومیه
چکیده
زعفران با نام عمومی (Saffron) نام علمی (.Crocu sativus L) دارای ۸۵ گونه استتت که از جنس زعفران و به عنوان گرانترین محصول کشاورزی و دارویی جهان، جایگاه ویژه ای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد. از جمله خواص داروییگیاه زعفران میتوان به افزایش گردش خون، تقوی سلام قلب، رفع استرس و افسردگی، خواص ضد سرطانی و ... اشاره کرد. اشعهیUV باعث تولید رادیکال های آزاد اکسیژن مانند اکسیژن منفرد، آنیون سوپراکسید، پراکسید هیدروژن و رادیکال های هیدروکسیل می شود، که این رادیکال ها منجر به برهم زدن تعادل متابولیسمی در سلول ها می شوند. نانو ذره TiO۲ کلیه خصوصیات TiO۲ رادارا بوده و همچنین به واسطه ی کوچکی اندازه ذرات، سطح تماس آن با مواد افزایش یافته و اثر بخشی بیشتری دارد. به طوری کهاین خواص غیر معمول، موجب ایجاد نگرانی در مورد اثرات بالقوه آنها روی محیط زیس شده اس . به منظور بررسی کابرد نانو ذراتتیتانیوم اکسید در کاهش اثرات تنش ناشی UV-B بر گیاه زعفران آزمایشی در گروه زیس شناسی دانشگاه ارومیه انجام شد. پس از ۴۵ روز از کش پیاز ها و در مرحله ۳ برگی گیاهان، اعمال نانوذرات تیتانیوم اکسید در دوغلظ (ppm و ۵۰) به صورت اسپری و تنش UV-B به مدت یک ماه و هر روز یک بار به مدت (۰، ۳۰ و ۴۵) دقیقه استفاده شد و پس از برداش فاکتورهای بیوشیمیایی و آنتی اکسیدانی مورد سنجش قرار گرف . نتایج نشان داد تنش UV-B موجب افزایش آنتو سیانین، فنل کلاله و فلاونوئید کلاله شد.همچنین نتایج نشان داد اعمال نانو ذرات تیتانیوم اکسید موجب افزایش فنل کلاله گیاه زعفران نسب به گیاهان شاهد شد.کلیدواژه ها
نانوذره تیتانیوم، فعالیت آنتی اکسیدانی، زعفران، اشعه UV-Bمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.