نگاهی به جلوه های مختلف فرهنگ در دوره صفویه در ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی زبان، ادبیات، تاریخ و تمدن
  • کد COI اختصاصی: ICLP08_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 511
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه راستگو

کارشناسی ارشد، تاریخ ایران اسلامی، دانشگاه شیراز، ایران

چکیده

دوره صفوی از مهمترین دوران تاریخی ایران به شمار می آید، چرا که با گذشت هشتصد و پنجاه سال، پس از نابودیشاهنشاهی ساسانی برای اولین بار یک دولت متمرکز ایرانی توانست بر سراسر ایران آن روزگار فرمانروایی نماید. پس ازاسلام، چندین پادشاهی ایرانی مانند طاهریان، صفاریان، سامانیان، غوریان، زیاریان، بوییان، سربداران و مظفریان روی کارآمدند، اما هیچکدام نتوانسته بودند تمام ایران را زیر پوشش خود قرار دهند و میان تمام نواحی جغرافیایی ایران در آندوران یکپارچگی پدیدآورند. یکی از نکات بسیار مهم در دولت ها توجه به مقوله فرهنگ در ابعاد مختلف می باشد ودوره صفویه خاستگاه فرهنگ و ادب در ایران است. این مقاله به روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع تاریخیجلوه های مختلف فرهنگی را بررسی کرده است. افول ادبیات و شعر در دوره صفویه و برعکس رونق هنر و علم و دانشاز ویژگی های فرهنگی این دوره می باشد.

کلیدواژه ها

دولت صفویه، فرهنگ، لباس زنان،علم ودانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.