ارزیابی و مقایسه دو روش سمپاشی الکترواستاتیکی و میکرونر با روش رایج در باغات سیب مرسوم وپاکوتاه ارومیه

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM06_275
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید امیرشقاقی

بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی آذربایجان غربی

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی وضعیت سمپاشی رایج و مقایسه آن با روشهای سمپاشی الکترواستاتیکی و میکرونر در باغ سیب مرسوم با فواصل درختان 6 ×6 متر و باغ سیب پاکوتاه با فواصل درختان 4×3متر در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در طی دو سال در شهرستان ارومیه اجرا شد. نتایج حاصل نشان داد که از نظریکنواختی تعداد و پوشش قطرات در پشت برگها، سمپاش الکترواستاتیک از دو سمپاش دیگر به نحو مطلوبی بهتربود. توزیع غیریکنواخت و قطرات درشت و غیر یکسان در سمپاش لانسدار در پشت و روی برگها مشهود بود. از نقطه نظر میزان محلول مصرفی در هکتار، نتایج تجزیه واریانس مرکب در هر دو باغ سیب مرسوم و پاکوتاه در سطح %1 و اثرات متقابل در سطح 5% معنی دار بودند و نتایج مقایسه میانگینها نشان داد در باغ مرسوم، سمپاش های میکرونر با133/3لیتر در هکتار و الکترواستاتیکی با156/9لیتر در هکتار و نوع لانسدار با1629/5لیتر در هکتاربودند، همچنین در باغ پاکوتاه، سمپاش میکرونر با195/8لیتر در هکتار، سمپاش الکترواستاتیکی با177/7لیتردر هکتار و سمپاش لانسدار با412/4لیتر در هکتار بودند. مزیت عمده در سمپاش میکرونر، ایجاد ذرات ریز و کاملا یکنواخت و در سمپاش الکترواستاتیکی، پوشش کامل پشت و سطح برگ درختان بود

کلیدواژه ها

باغات سیب، سمپاشی، الکترواستاتیک، میکرونر، لانسدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.