بررسی کاربردپذیری و موانع استقرار حسابداری مدیریت استراتژیک در شرکت های کوچک و متوسط شهر مشهد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه رویکردهای پژوهشی در علوم اجتماعی، دوره: 7، شماره: 28
  • کد COI اختصاصی: JR_RASS-7-28_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید پاکدلان

دانش آموخته دکتری حسابداری دانشگاه مازندران و استادیار گروه حسابداری موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی شاندیز-مشهد.

علیرضا آذربراهمان

عضو هیئت علمی گروه حسابداری موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی شاندیز-مشهد.

سرور کمالپور

کارشناس ارشد رشته حسابداری مدیریت موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی شاندیز-مشهد.

چکیده

سیستم های حسابداری سنتی بر عملیات داخلی شرکت متمرکزند و اصولا مالی محورند، در مقابل، تکنیک های حسابداری مدیریت استراتژیک هم جنبه های مالی و هم جنبه-های غیرمالی امور شرکت ها را در نظر می گیرند. بنابراین حسابداری مدیریت استراتژیک در طول زمان جهت تجهیز سازمان ها به ابزارهای حفظ بقا و حفظ سهم بازار به وجود آمده و رشد کرده اند. هدف این پژوهش بررسی کاربردپذیری حسابداری مدیریت استراتژیک با استفاده از تکنیک های حسابداری مدیریت استراتژیک و بررسی موانع و رتبه بندی آن ها در جهت استقرارشان می باشد. این پژوهش بر مبنای روش تحقیق کتابخانه ای و میدانی و بر اساس نوع پژوهش، کاربردی است. جامعه آماری تحقیق، مدیران مالی شرکت های کوچک و متوسط شهر مشهد می باشد. بدین منظور تعداد ۹۵ نفر مدیر فعال در شرکت های کوچک و متوسط به روش تصادفی آسان انتخاب شدند. برای شناسایی عامل ها از سوالات پرسشنامه استاندارد استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده های جمع آوری شده از تحلیل عاملی و تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده گردید. پس از تجزیه و تحلیل به وسیله نرم افزارهای SPSS۲۲ و Lisrel و Expert choice نتایج حاکی از تایید کاربردپذیری اکثر تکنیک های حسابداری مدیریت استراتژیک بود. بنابراین این نتیجه نشان دهنده تاثیرگذار بودن تکنیک های حسابداری مدیریت استراتژیک در شرکت های قلمروی پژوهش می باشد. نتایج تحلیل سلسله مراتبی نیز نشان می دهد که از بین موانع استقرار تکنیک های حسابداری مدیریت موضوع هزینه و منفعت استقرار این تکنیک ها در بالاترین اولویت قرار دارد.

کلیدواژه ها

حسابداری مدیریت استراتژیک، تکنیک های حسابداری مدیریت استراتژیک، موانع استقرار حسابداری مدیریت استراتژیک، کاربردپذیری تکنیک های حسابداری مدیریت استراتژیک..

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.