تاثیر نمادها و تزئینات معماری اسلامی بر تجلی فرهنگ و سیمای فضای شهری اسلامی معاصر ایران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU01_1130
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 314
نویسندگان
گروه معماری، دانشکده معماری،شهرسازی و هنر،دانشگاه ارومیه، ایران
گروه معماری، دانشکده معماری،شهرسازی و هنر،دانشگاه ارومیه ، ایران
استادیار گروه معماری، دانشکده معماری،شهرسازی و هنر،دانشگاه ارومیه،ایران
چکیده
با توجه به اهمیت فرهنگ و بی توجهی طراحان و مهندسان شهرسازی، شاهد کمرنگ تر شدن آن در فضاهای شهری ایران هستیم. مهندسین و طراحان با راه های گوناگونی میتوانند کمک کنند تا فرهنگ در معماری و شهرسازی جاری شود و آن ها را برای افراد جامعه به نمایش بگذارند. به عنوان مثال میتوانند از عناصر، نقش ها و تزئینات در طراحی های خود اعم از نقشه ها و نماهای شهری استفاده کنند. نادیده گرفتن حکمت معماری گذشته ایران و نماد هایی که در گذشته از آن ها به وفور استفاده میشد سبب کاهش تاثیر فرهنگ بر سیمای شهری شده و با توجه به رشد شهرها و تکنولوژی در نهایت موجب دور شدن افراد از یکدیگر و فراموشی فرهنگ غنی ایرانی می شود. هدف این پژوهش دستیابی به تاثیر نماد ها و تزئینات معماری اسلامی بر فضای شهری اسلامی است و در آن از روش تحقیق توصیفی-تحلیلی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان میدهد که امروزه ساختمان ها یا فضاهای مهم شهری که معرف شهر به شمار میروند و افراد بیشترین زمان را در این فضاها میگذرانند، قابلیت های بالایی برای معرفی فرهنگ شهر را نیز دارا هستند، این ساختمان ها و کاربری ها دارای با اهمیت بوده و قابلیت های طراحی بسیاری دارند. به طور مثال بازار ها یا میادین شهری که عامل نشانه گذاری در بین افراد جامعه هستند را میتوان با نشانه ها و سمبل ها که یکی از عوامل فرهنگ سازی هستند مورد بهره برداری قرار داد. پس چه بهتر که بتوانیم با نمادگذاری در این فضاها به مقصود خود دست پیدا کنیم و با مطالعه دقیق در نماد ها در گذشته ی ایران و اسلام به بسیاری از نشانه ها دست یابیم و بتوانیم تصویر ذهنی مناسبی در افراد جامعه بسازیم و حس تعلق آن ها را به ایران، فرهنگ و شهرشان را بالا ببریم.کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.