مروری بر استفاده از تکنولوژی اولتراسوند هوابرد در خشک کردن میوه ها و سبزیجات

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در علوم و مدیریت صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: BPCONF05_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دل آرا غنینی

دانشجوی مقطع کارشناسی گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه تبریز

حسین غفاری ستوبادی

استادیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه تبریز

خسرو محمدی قرمزگلی

استادیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه تبریز

چکیده

حدود یک سوم از تولیدات مواد غذایی جهان به دلیلی عدم فراوری به موقع از بین می رود که خشک کن یکی از روش های مرسوم فراوری برای حل این مشکل می باشد. عملیات خشک کنی با ایجاد ارزش افزوده و کاهش هزینه های حمل و نقل و نگهداری به کمک صنعت مواد غذایی آمده است. با توجه به این که روش های مرسوم خشک کنی از لحاظ انرژی مصرفی نیازمند بهینه سازی می باشند، صنعت و علوم مرتبط با مواد غذایی همواره درصدد پی بردن به روش های نوین و اقتصادی بای بهینه سازی و رسیدن به فن آوری مناسب هستند. خشک کنی همرفتی به عنوان یکی از متداول ترین روش های خشک کنی از این قاعده مستثنی نیست. صرف زمان و انرژی بالا در خشک کردن برخی مواد، سبب تغییرات غیر قابل برگشت در عطر، طعم، مزه و ارزش غذایی شده است که محققان را به تحقیق و توسعه در رابطه با این نوع از خشک کردن ترغیب می نماید. یکی از این روشها، خشک کردن همزمان در محیط اولتراسوند (فراصوت) توان بالا با ایجاد ارتعاشات صوتی در مواد غذایی می باشد مه ضمن تسهیل در برون رفت رطوبت می تواند در حفظ کیفیت مواد غذایی نیز موثر باشد. در این مطالعه کاربردهای سیستم اولتراسوند هوابرد در خشک کردن میوه ها و سبزیجات مرور شده است.

کلیدواژه ها

التراسوند هوابرد، انتقال جرم، خشک کردن،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.