درس پژوهی؛ تدریس درس نخستین شهرها چگونه بوجود آمدند؟

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP08_2145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب چوچی خورگوئی

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی آموزگار پایه چهارم دبستان دخترانه شهید علی ،تختی، ناحیه یک بندر عباس

فاطمه چوچی خورگوئی

کارشناس علوم تربیتی آموزگار پایه اول دبستان دخترانه شهید علی تختی، ناحیه یک بندر عباس

قنبر مهدوی اصل

کارشناس آموزش ابتدایی آموزشگاه امام جعفر صادق

مرضیه رجبی تختی

آموزگار پایه پنجم دبستان دخترانه شهید علی تختی، ناحیه یک بندرعباس

صفیه اسلامی تختی

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی، آموزگار پایه چهارم دبستان دخترانه ش هید علی تختی، ناحیه ی ک بندرعباس

چکیده

درس پژوهی زمینه ای را جهت گسترش فرهنگ و تفکر و همچنین توانمندسازی معلمان را به کارگیری روشهایی پویا و کار آمد فراهم میکند تا یادگیری پایدارتر و لذت بخشتری را برای دانش آموزان ایجاد نماید.یکی از راهکارهای عملیاتی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گسترش فرهنگ تفکر و پژوهش محوری و ایجاد شبکه های فعال پژوهشی در نظام تعلیم و تربیت است تا نظام آموزشی با تحولات جهانی در عرصه های ،علمی ،فنی فناوری و... همگام باشد این راهکار نیازمند معلمانی خردمند متدین خلاق و نوآوری است که روحیه ی کنجکاوی و پژوهشگری داشته باشند و از روشهای نوین در فرآیند یاددهی- یادگیری استقبال کنند تا بتوانند دانش آموزانی پژوهشگر تربیت نمایند یکی از روشهایی که امروزه اکثر نظامهای آموزشی دنیا برآن متمرکز شده اند فرآیند درس پژوهی است که موجب پرورش حرفه ای معلم می.شود. لذا در این پژوهش سعی شده است مشارکت و علاقه دانش آموزان کلاس چهارم در درس مطالعات اجتماعی با استفاده از فرآیند درس پژوهی مورد بررسی قرار گیرد که در ابتدا با همکاری گروه درس پژوه به بررسی مساله رد نظر پرداخته و سپس سوالات پژوهشی در کلاس درس را تبیین نموده و پس از تشکیل جلسات متعدد گروه درس پژوه، نقشه ی ذهنی محتوا تهیه گردید و پس از آن طرحی برای اجرای پژوهش مشارکتی در آموزش مطالعات اجتماعی مبحث نخستین شهرها به دانش آموزان پیشنهاد شد. پس از بررسی طرح پیشنهادی و رفع اشکالات احتمالی آن را به اجرا گذاشته و در نهایت به ارزیابی و بازبینی فرآیند عمل پرداختهشد

کلیدواژه ها

درس پژوهی، تدریس مشارکتی، اقدام پژوهی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.