بررسی موانع انتقال دانش از مسئولان بخش ها به پرسنل تازه کار و طرحی در محیط بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر بر اساس الگوی ژولانسکی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات کتابداری و علم اطلاعات، دوره: 11، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SLIS-11-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شمسایی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

فریبا نظری

عضو هیت علمی/ دانشگاه آزاد اسلامی واحداهواز

چکیده

هدف: هدف این پژوهش بررسی موانع انتقال دانش از مسئولان بخش ها به پرسنل تازه کار و طرحی در محیط بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر بر اساس الگوی ژولانسکی است. روش­شناسی: پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نظر نوع، توصیفی است که با رویکرد علی انجام شده است. جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر بوده و نمونه پژوهش شامل ۲۲۰ نفر از کارکنان بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر  به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه ی محقق ساخته طراحی شده براساس پژوهش ژولانسکی (۱۹۹۶) بوده است. پرسش نامه ی مورد استفاده در پژوهش شامل چهار مولفه ی منبع دانش، دریافت کننده ی دانش، بافت سازمان و خصوصیات دانش است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آزمون T تک نمونه ای جهت پاسخگویی به سوالات و آزمون­های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون به منظور سنجش فرضیه­های تحقیق استفاده شد. یافته­ ها: یافته ها نشان می دهد که سطح معناداری رابطه چندگانه بین متغیرهای پیش­بین منبع دانش، دریافت­کننده­­ی دانش، خصوصیات دانش و بافت سازمانی با انتقال دانش  ۰۰۰/۰ شده و آزمون مورد نظر معنادار و همبستگی چندگانه متغیرهای فوق با ضریب ۳۴۵/۰ تایید شد. نتیجه ­گیری: به طورکلی نتایج این پژوهش نشان می دهند که از بین منبع دانش، دریافت کننده ی دانش، خصوصیات دانش و بافت سازمانی؛ این منبع دانش بوده است که رابطه ی بیشتری با انتقال دانش داشته و توجه بیشتری را نیز از سوی محققان به خود اختصاص داده است. لذا، انجام پژوهش های بیشتر و منسجم تر در مورد هر یک از موارد مطرح شده توصیه می شود.

کلیدواژه ها

انتقال دانش, بافت سازمانی, بیمارستان شهدای خلیج فارس, خصوصیات دانش, دریافت کننده ی دانش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.