مدل سازی جرم میوه طالبی بر اساس مشخصه های هندسی آن

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM06_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل سیدآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد

مهدی خجسته پور

استادیاران گروه ماشین های کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

حسن صدرنیا

محمدحسین سعیدی راد

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

چکیده

درجه بندی میوه ها باعث سهولت بسته بندی، کاهش تلفات و افزایش بازارپسندی آن ها می شود. تعیین رابطه بین جرم، طول، عرض، ضخامت، حجم و سطوح تصویر میوه ها برای طراحی ماشین های اندازه بندی مفید میباشد. هدف از این تحقیق مدلسازی جرم دو رقم معروف طالبی خراسان (تیل مگسی نیشابور و تیل شهری مشهد) - بر اساس مشخصه های هندسی آن ها می باشد. مدل ها به صورت خطی و غیر خطی در سه دسته ارائه شدند. 1مدل های تک متغیره و چند متغیره جرم بر اساس ابعاد میوه 2- مدل های تک متغیره و چند متغیره جرم بر اساس سطوح تصویر میوه 3- مدل های تک متغیره جرم بر اساس حجم واقعی، حجم محاسباتی کره دو سر پهن و کره بسط یافته. نتایج نشان داد که مدل هایی که بر اساس عرض میوه، سطح تصویر سوم میوه و حجم محاسباتی کره دوسر پهن هستند، بالاترین ضریب تبیینR2و کمترین خطای استاندارد برآوردSEE) را دارند

کلیدواژه ها

مدل جرمی، خواص فیزیکی، میوه طالبی، خطای استاندارد برآورد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.