الگوبرداری دانش محور، روشی نوین در ارتقاء وبهبود عملکرد پروژه های شهری

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: کنفرانس ملی توسعه نظام اجرایی پروژه های عمرانی، صنعتی و شهری
  • کد COI اختصاصی: CIUP01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی رجبی

کارشناس مهندسی صنایع وکارشناس ارشد مدیریت اجرائی مدیر عامل شرکت مهند

چکیده

یکی از موضوعات بسیار مهم در فرایند مدیریت پروژه ،خصوص ا " پروژه های شهری با توجه به گستردگی وپیچیدگی پروژه های مذکور ، بهره مندی از بهترین تجارب وهمچنین دانش اندوخته شده در پروژه ها ی قبلی ویا مشابه اجرا شده می باشد . با توجه سهم سه عنصر اصلی در اجرای پروژه های شهری شامل کارفرمایان ، مشاورین و مجریان ( پیمانکاران ) لزوم استفاده از یک مدل سیستماتیک و جامع جهت استفاده از دانش و بهترین تجارب موجود آشکار می گردد . آنچه مسلم است در پروژه های درون شهری بدلیل وجود عناصر حساس و تاثیرگذار در اجرای پروژه ها مانند عوامل زیست محیطی، انسانی، فنی ولزوم رعایت استانداردهای کمی وکیفی ، استفاده از دانش و تجارب نهفته موجود نزد عناصر اجرائی پروژه ها در موفقیت وبهبود عملکرد پروژه های مذکور بسیار تاثیرگذ ا ر می باشد . الگوی مدیریت دانش بعنوان روشی سیستماتیک در ذخیره سازی واستقرار دانش خلق شده درون وبرون سازمانی وتوزیع وانتشار ان وهمچنین الگوبرداری ( ترازیابی ) بعنوان ابزاری موثر وخاص جهت شناسائی تجارب برتر ، بکارگیری وانطباق آن در سازمان وپروژه های موجود در مسیر دستیابی به بالاترین سطح عملکرد، بصورت بسیار گسترده در سطح جهان خصوص ا " سازمانهای پروژه محور در حال استفاده می باشد درحقیقت هدف اصلی الگوبرداری دانش محور ، گسترش مشارکت سازمانها وعناصر سه گانه اجرائی پروژه ها با یکدیگر وشرکتهای مشابه خارجی در استفاده به ینه از تجارب برتر یکدیگر در راستای بهبود عملکرد وایجاد ارزش جهت سازمان می باشد بنابراین مقاله مذکور به معرفی روش اجرائی الگوبرداری دانش محور با استفاده از متدولوژی تلفیقی الگوبرداری و مدیریت دانش و همچنین چگونگی استفاده از این متدولوژی در مدیریت پروژه های شهری وسایر حوزه های مدیریت شهری خواهد پرداخت

کلیدواژه ها

الگوبرداری ( ترازیابی ) ، مدیریت دانش، Best Practice,Benchmarking

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.