تحلیل محتوای کتابهای علوم اجتماعی دوره دوم متوسطه نظری از نظر میزان توجه به مولفه های ساحت تربیت اجتماعی و سیاسی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE10_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر سبزی پور

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نورگروه علوم تربیتی

ثریا بیک محمدی

کارشناسی ارشد علوم تربیتی

کبری احمدی پارسا

کارشناسی ارشد علوم تربیتی، آموزگار مقطع ابتدایی

شکوفه حسنی راد

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، آموزگار ابتدایی

چکیده

پژوهش حاضر با هدف»تحلیل محتوای کتابهای علوم اجتماعی دوره دوم متوسطه نظری از نظر میزان توجه به مولفه های ساحت تربیت اجتماعی و سیاسی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش« انجام شد. پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، کیفی از نوع تحلیل محتوا می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل متن ، تصاویر و پرسش های کتاب های درسی علوم اجتماعی دوره دوم متوسطه نظری(پایه دهم ، یازدهم و دوازدهم ) می باشد این کتاب ها شامل هویت اجتماعی برای پایه دوازدهم کلیه رشته ها و جامعه شناسی برای پایه دهم و یازدهم انسانی بود. ابزار گردآوری داده ها شامل روش های اسنادی و تحلیل محتوا و از چک لیستی شامل مولفه های ساحت تربیت سیاسی اجتماعی استفاده شد. نتایج بدست آمده بر اساس حدود ساحت تربیت سیاسی اجتماعی نشان داد که در کتاب هویت اجتماعی پایه دوازدهم بیشترین میزان توجه به مبحث تعالی هویت دینی و اخلاقی متربیان بوده است و کمترین توجه مربوطه به مبحث توجه به حیات طیبه است . در کتاب جامعه شناسی پایه دهم بیشترین میزان توجه به مبحث تعالی هویت دینی و اخلاقی متربیان بوده است و کمترین توجه مربوطه به مبحث توجه به حیات طیبه است ، در کتاب جامعه شناسی پایه یازدهم بیشترین میزان توجه به مبحث تعالی هویت دینی و اخلاقی متربیان بوده است و کمترین توجه مربوطه به مبحث توجه به حیات طیبه است . در کتاب جامعه شناسی پایه دوازدهم بیشترین میزان توجه به مبحث تعالی هویت دینی و اخلاقی متربیان بوده است و کمترین توجه مربوطه به مبحث مشارکت متربیان در فعالیت های سیاسی و اجتماعی است . در کتاب هویت اجتماعی دوره دوم متوسطه بر اساس قلمرو ساحت تربیت سیاسی اجتماعی بیشترین میزان توجه به مبحث ارتباط مناسب با دیگران بوده است و کمترین توجه مربوطه به مبحث توانایی های زبان ملی است . نتایج بدست آمده بر اساس قلمرو ساحت تربیت سیاسی اجتماعی در کتاب جامعه شناسی پایه دهم بر اساس قلمرو ساحت تربیت سیاسی اجتماعی ، بار اطلاعاتی عدالت اجتماعی ۷۶.۰ و ضریب اهمیت ۱۷.۰ نشان داد که بیشترین توجه به این بخش بوده است و با اختلاف بسیار کمی به سایر مولفه ها نیز توجه شده است . در کتاب جامعه شناسی پایه یازدهم بر اساس قلمرو ساحت تربیت سیاسی اجتماعی ، بار اطلاعاتی مهارتهای ارتباطی ۷۷.۰ و ضریب اهمیت ۱۷.۰ نشان داد که بیشترین توجه به این بخش بوده است و با اختلاف بسیار کمی به سایر مولفه ها نیز توجه شده است . در کتاب جامعه شناسی پایه دوازدهم بر اساس قلمرو ساحت تربیت سیاسی اجتماعی ، بار اطلاعاتی تعامل شایسته و ارتباط مناسب با دیگران۷۷.۰ و ضریب اهمیت ۱۸.۰ نشان داد که بیشترین توجه به این بخش بوده است و با اختلاف بسیار کمی به سایر مولفه ها نیز توجه شده است .

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا، ساحت تربیت اجتماعی و سیاسی ، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.