جایگاه و تاثیر بانوان در مشارکت در ترویج فرهنگ شهروندی و حوزه کاهش وندالیسم ( تخریب اموال عمومی ) در ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 4، شماره: 40
  • کد COI اختصاصی: JR_PAYA-4-40_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا بیدآبادی

۱-کارشناس آمار و پژوهش معاونت برنامه ریزی شهرداری مشهد(فوق لیسانس بازرگانی گرایش کارآفرینی)

پویا پروانه

۲- لیسانس حقوق- منطقه ۶ شهرداری مشهد

چکیده

تحقیق حاضر بر آن است تا رابطه تاثیر بانوان درصفات شخصیت خانواده و وندالیسم را درجامعه مورد بررسی قرار دهد.خرابکاریها در شهر بعنوان یک رفتار تخریب گرایانه مد نظر می باشد و عبارتست از آن دسته آسیب ها و صدماتی که توسط افراد خانواده به شکل ارادی یا غیرارادی به محیط وارد می شود.امروزه مباحث مربوط به زنان در اولویت قرار دارد زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه نقش بسیار مهم و حیاتی در سلامت روانی جامعه و خانواده دارند. پژوهش حاضر مطالعه ایست که اطلاعات آن به روش کتاب خانه ای جمع آوری شده است.هدف از پژوهش حاضربررسی نقش زن در سلامت جامعه و آموزش خانواده در جلوگیری از اموال عمومی و ایجاد حس مسئولیت پذیری اعضای در قبال جامعه می باشد. فرهنگ شهری را می توان متشکل از ارزش های گروهی و هنجارهایی دانست؛ با آن که فرهنگ است؛ که رفتار اجتماعی را شکل می دهد، به مانند الگویی که در تمامی فرهنگ ها در سراسر جهان، نسبت به برتری جایگاه و قدرت مردان نسبت به زنان بوده؛ اما تنها عامل تعیین کننده نیست. در این راستا توجه به پایداری اجتماعی زنان، در جهت روشن کردن وضعیت اجتماعی آنها ، موضوعی بنیادی محسوب می شود. می توان گفت؛ هر قدر غنای فرهنگی شهر افزایش یابد؛ آن شهر از سطح پایداری بالاتر برخوردار خواهد بود و موجب آن خواهد شد؛ که در این روند، شکل گیری جامعه سالم، از جایگاه خاص خود برخوردار گردد.نتایج این پژوهش نشان دادندکه باتوجه به نقش و اهمیتی که اسلام برای جایگاه زنان تعیین کرده زنانی که به معنویات و رشد وسعادت اخروی خود اهمیت بیشتر ی میدهند همواره فرزندانی آرام تر و با رفتار های درست و سازگاری اجتماعی بیشتری را تربیت می کنند.

کلیدواژه ها

وندالیسم، نقش مشارکت ، فرهنگ شهروندی ،وندال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.