تاملی بر امکان تحقق قتل بر اثر انتقال ویروس کرونا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی کرونا در آینه قرآن و اندیشه های فقهی و حقوقی
  • کد COI اختصاصی: COQFH01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر باقرزاده گان

استادیار دانشگاه پیام نور ایران، تهران

چکیده

در حال حاضر ویروس کرونا، که ویروسی نوظهور از نوع واگیردار هست، در حال افزایش بوده و باعثمرگ تعداد قابل توجهی از افراد شده است. تعیین فرد مسئول در صورت انتقال ویروس به دیگری و مرگوی در اثر کرونا مدت هاست موضوع بحث فقها و حقوقدانان می باشد. اصل انتساب مرگ به فرد ناقل وتعیین نوع قتل و عقیده به کشنده بودن ویروس سه ضلع صعوبت بحث در خصوص مسئولیت کیفری درصورت انتقال ویروس کرونا می باشد. حتی برخی از فقها و حقوقدانان به دلیل صعوبت احراز رابطه یاستناد، اجرای قصاص را بر منتقل کنندگان بیماریهای واگیردار از جمله کرونا منتفی دانسته اند. حال آنکه فتوای مخالف نیز در این زمینه موجود می باشد. در این مقاله سعی بر بررسی امکان تحقق قتل در اثرانتقال ویروس و تعیین نوع قتل با عنایت به امکان کشنده محسوب کردن آن و تشخیص فرد مسئول درصورت انتقال کرونا گردیده است

کلیدواژه ها

قتل، رفتار غیرمستقیم، رابطه استناد، مسئولیت کیفری،کرونا، بیماری های واگیردار.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.