اعمال پوشش نانوساختار DLC بر روی سطح ایمپلنت های تیتانیومی با کمک فرایندپلاسما

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره سرامیک ایران و سومین کنفرانس بین المللی سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC13_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی شانقی

دانشیار، مهندسی مواد،دانشگاه ملایر،دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی مواد

هانیه شهریاری

دانشجوی کارشناسی، مهندسی مواد، دانشگاه ملایر، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی مواد

امیر احمدرضا علی

دانشجوی کارشناسی، مهندسی مواد، دانشگاه ملایر، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی مواد

فرشاد سلیمانی

استادیار، مهندسی مواد، دانشگاه ملایر، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی مواد

علیرضا سوری

استادیار، مهندسی مواد، دانشگاه ملایر،دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی مواد

چکیده

پوششهایDLC به دلیل خواص مکانیکی عالی همانند سختی بالا، اصطکاک کم و مقاومت در برابر سایش دارای کاربرد بسیار وسیعی در صنایع مخصوصا صنایع پزشکی و زیست پزشکی دارد . روشهایی مختلفی همانند رسوب دهی فیزیکی از فاز بخار و رسوبدهی شیمیایی از فاز بخار به کمک پلاسما جهت اعمال پوشش نانوساختار DLC مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله پوشش DLC با استفاده از فرایندرسوب دهی فیزیکی از فاز بخار و گازهای آرگون، متان و هیدروژن با مجموع دبی محفظه ۱۰۰ سی سی بر دقیقه بر سطح آلیاژ تیتانیوم اعمال شده است. ابتدا گاز آرگون از دمای محیط تا دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ دقیقه جهت اچ کردن پلاسمایی در ولتاژ ۵۰۰ ولت استفاده شده و سپس در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گازهای هیدروژن و متان را وارد نموده، در ادامه پوشش دهی در ولتاژ ۴۰۰ ولت و به مدت ۱۲۰ دقیقه بر روی سطح آلیاژ تیتانیوم اعمال شده است. سپس رفتار ساختاری، فازی و خواص مکانیکی پوشش به ترتیب با استفاده از FESEM، GIXRD و FT-IR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دهنده تشکیل پوشش همگن، یکنواخت و نانوساختار با ضخامت نانومتری مناسب برای کابردهای پزشکی به عنوان ایمپلنت است.

کلیدواژه ها

پوشش DLC، فرایندهای پلاسمایی، خواص نانو مکانیکی، آلیاژ تیتانیوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.