تأثیر افزودنی های Ti و C و فرآیند انجماد سریع بر ساختار و خواص مغناطیسی نوارهای آلیاژ نانوساختار Nd-Fe-B
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES02_352
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 894
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد، دانشگاه علم و صنعت ایران
استادیار سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
استاد دانشکده مهندسی مواد دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
در پژوهش حاضر تأثیر افزودنی های Ti، C و همچنین اثر نرخ انجماد سریع بر ساختار آلیاژهای نانوکامپوزیتی بر پایه Nd-Fe-B مورد بررسی قرار گرفته است. برای انجماد سریع از روش چرخ مذاب با سرعت چرخ 15، 20 و 25 متر بر ثانیه استفاده شد. افزودنی های Ti و C نیز برای اصلاح ریزساختار و بهبود خواص مغناطیسی نهایی به ترکیب اضافه شدند. در اثر حضور Ti و C قابلیت تشکیل فاز آمورف از مذاب افزایش یافت. اندازه دانه ها نیز با افزایش مقدار Ti و C و یا افزایش سرعت چرخ کاهش یافت و اندازه دانه های به دست آمده نیز کوچکتر از nm 50 می باشد. نتایج سنجش خواص مغناطیسی نیز حکایت از آن داشت که نوارهایی با کسر حجمی فاز متبلور بیشتر (مانند نمونه های تهیه شده در سرعت چرخ m/s 15) خواص مغناطیسی بالاتری از خود بروز می دهند و نسبت پسماند بالاتر از 5/0 دارند که نشان دهنده وقوع پدیده تزویج تبادلی در نوارهای مذکور است.کلیدواژه ها
نانوکامپوزیت، خواص مغناطیسی، آمورف، Nd-Fe-B، چرخ مذابمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.