طراحی مدل تحلیل تفسیری ساختاری عوامل موثر بر شکل گیری شرکت های دانش بنیان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 18، شماره: 70
- کد COI اختصاصی: JR_TD-18-70_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 279
نویسندگان
دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده
امروزه پایدارترین رشد اقتصادی مربوط به اقتصاد دانش بنیان است که شرکت های دانش بنیان نقش مهمی در پیشبرد اهداف آنایفا می کنند. هدف پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر شکل گیری شرکت های دانش بنیان است. پژوهش حاضر از نظرهدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها به صورت توصیفی - تحلیلی است. به منظور تهیه داده ها ابتدا با مرور مبانی نظری و نظر۲۱ متخصص به عنوان اعضا پانل دلفی، ۳۰ عامل به عنوان عوامل موثر بر شکل گیری شرکت های دانش بنیان شناسایی شدند.خبرگان و متخصصین پژوهش. مدیران (مالکان) شرکت های دانش بنیان استان کرمانشاه و متخصصین حوزه کسب وکار وکارآفرینی دانشگاه رازی بودند که با روش نمونه گیری هدفمند و با توجه به شاخص هایی همچون تجربه. تخصص,. تمایل و تواناییمشارکت و در دسترس بودن انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها در روش دلفی» پرسشنامه محقق ساخته است که پایایی آن باروش آزمون مجدد بررسی شد که با میزان ضریب همبستگی ۰/۷۰ پایایی پرسشنامه تایید و به منظور بررسی روایی پرسشنامهنیز از معیار ضریب نسبی روایی محتوایی استفاده شد که با توجه به این معیار, هر یک از عوامل پرسشنامه دلفی حذف یا تاییدگردید. به منظور تجزیهوتحلیل داده های حاصل از روش دلفی که ۲۱ عامل موثر بر شکل گیری شرکت های دانش بنیان است. ازروش مدل سازی ساختاری- تفسیری استفاده گردید. در نهایت نتایج پژوهش نشان داد که دو عامل توجه بیشتر دولت ودانشگاه ها به دفاتر انتقال فناوری دانشگاه ها و ارائه مشاوره در حوزه امکان سنجی. آینده پژوهی و بازاریابی برای افراد مایل بهراه اندازی شرکت دانش بنیان در کلیدی ترین سطح عوامل پژوهش قرار می گیرند.کلیدواژه ها
اقتصاد دانش بنیان، شرکت دانش بنیان، دفاتر انتقال فناوری، امکان سنجی، آینده پژوهی، بازاریابیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.