نقش فناوری مدل سازی اطلاعات ساختمان در دستیابی به اهداف توسعه پایدار در زمینه طراحی معماری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 17، شماره: 65
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-17-65_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین عزیزی بابائی

دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

افسانه زرکش

دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمدرضا بمانیان

دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

معضلات زیست محیطی در کنار نابرابری های اقتصادی و اجتماعی ناشی از گونه های نامتوازن توسعه که عمدتا ره آورد انقلابصنعتی هستند منجر به تشدید ظهور جنبش ها و نظریاتی در نیمه دوم قرن بیستم با همدف دستیابی به توسعه ای متوازن درزمینه های مختلف گردید که در این خصوص می توان به نظریه توسعه پایدار اشاره نمود. دستیابی به اهداف توسعه پایدار در حیطهمعماری مستلزم توجه به تمامی ابعاد زیست محیطی, اقتصادی و اجتماعی است. بررسی های انجام شده گواه آن است که معماریپایدار و بویژه جنبش های متاخرتر مرتبط با آن که در حوزه های طراحی و ساخت از فناوری های نوین بهره می برند متناسب باچنین اهدافی هستند. در این میان فناوری های طراحی رایانه ای به عنوان ابزاری تاثیر گذار در جهت تامین اهداف پایداری به ایفاینقش پرداخته اند. در این پژوهش به بررسی میزان تاثیرگذاری کاربست فناوری مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) در مراحلمختلف فرایند طراحی در جهت دستیابی به اهداف پایداری پرداخته شده است. روش پژوهش توصیفی تحلیلی است. در اینراستا شاخص های مربوط به کاربست BIM در تامین پایداری از منابع کتابخانه ای و مصاحبه با خبرگان و مطالعه نمونه هایموردی که شامل ساختمان های پایداری است که فرایند طراحی آن ها بر پایه BIM بوده. استخراج گشته اند. و با انجام تحلیلسلسله مراتبی بر مبنای معیارهای بدست آمده از مبانی نظری این نتیجه بدست آمده که عمده تاثیرگذاری BIM در راستایدستیابی به پایداری بواسطه امکان استفاده از تحلیل های دینامیک در مراحل اولیه طراحی به ویژه تهیه طرح مفهومی و همچنینبسترسازی جهت برقراری تعاملات موثر میان مهندسین و سایر ذی نفعان بو ده است.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، فرایند طراحی رایانه ای، طراحی به کمک رایانه (CAD)، مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.