تحلیل و بررسی جرائم محاربه از منظر فقه و حقوق کیفری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه فقه، حقوق و علوم جزا، دوره: 5، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_RJL-5-19_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا منصورصفائیان

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه پیام نور تهران جنوب

محمدصادق جمشیدی راد

استاد دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

جرم سازمان یافته، عمل مجرمانه گروهی بیش از دو نفر است که برای مدتزمان قابل ملاحظه ایاستمرار یافته و به صورت هدفمند و از سر تبانی برای کسب منافع مادی صورت می گیرد. که یکی ازجرایمی که در فقه و حقوق موضوعه ایران، از آن به جرم علیه امنیت و آسایش عمومی مردم و تلاشدر جهت ناامن کردن راه ها؛ برای ترساندن مردم نام برده شده است، جرم محاربه است. در قوانینایران با توسعه معنای محاربه، هر گونه فعالیت اعم از رویارویی مستقیم نظامی با حکومت، طراحیکودتا با تهیه لوازم آن، عملیات خرابکارانه به صورت ایجاد حریق، انفجار و اخلال در زیر ساخت هایاقتصادی، نظامی، اجتماعی و... که با هدف براندازی حکومت انجام گیرد و بالفعل یا بالقوه، موثر نیزباشد، تحت عنوان محاربه و افساد فی الارض قرار داده شده است و مرتکب آن با حکم و تعیین قاضیبه یکی از مجازات های محاربه محکوم میشود.که هدف اصلی این تحقیق بررسی و مطالعه جرایم ازمنظر حقوق کیقری است. در همین رابطه حقوق کیفری ایران در برخورد با مسائل داخلی وپیشگیری از اقداماتی که موجبات هرگونه تهدید و جرایمی در بعد داخلی می گردد. اقدام به جرمانگاری اعمالی نموده که ازجمله این جرم انگاری ها در باب حدود قانون مجازات اسلامی است که ربشهدر فقه دارد.

کلیدواژه ها

جرم محاربه، فقه، حقوق کیفری، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.