فراتحلیل روابط بین سازوکارهای حاکمیت شرکتی و عملکرد مالی در بانک های اسلامی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: معرفت اقتصاد اسلامی، دوره: 13، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_MRFEC-13-24_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدباقر شیرمهنجی

کارشناس ارشد اقتصاد اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی

محمدجواد نوراحمدی

استادیار گروه اقتصاد نظری دانشگاه علامه طباطباتی

محمداسماعیل توسلی

دانشیار گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

روابط بین سازوکارهای حاکمیت شرکتی و عملکرد مالی بانک های اسلامی در تحقیقات تجربی قبلی، به طور گسترده موردمطالعه قرار گرفته است. با این حال، ننیج به طور عمده به دلیل ناهمگنی نمونه های مورداستفاده برای تحقیقات تجربی,متفاوت است. برای تبیین و نتیجه گیری از این نتایج متفاوت این مقاله نتایج حاصل از فراتحلیل مطالعات موجود در موردروابط بین پنج سازوکار حاکمیت شرکتی (استقلال اعضای هیئت مدیره تعداد اعضای هیئت مدیره هیثت نظارت شرعی،دوگانگی نقش مدیر و کمیته حسابرسی) و عملکرد مالی بانک های اسلامی را ارائه می دهد. بدین منظور پس از بررسیمحتوا و نتایج مطالعات منفرد براساس پروتکل فراتحلیل، هفده مطالعه برای ورود به تحلیل انتخاب و مطالعاتی که متناسببا پروتکل نبودند یا اطلاعات آنها برای استخراج داده کافی نبوه حذف شدند. نتایج کمی هفده مطالعه پس از استخراج وکدگذاری، برای ترکیب نتایج مورداستفاده قرار گرفتند. نتیجه ترکیب و برآیندگیری مطالعات نشان می دهد که بانک هایاسلامی در صورت داشتن ۱) نسبت بیشتر مدیران مستقل در هیئت مدیره؛ ۲) هیثت نظارت شرعی بزرگ تر؛ ۳) اعضایهیئت مدیره بیشتر؛ ۴) دوگانگی نقش مدیرعامل؛ ۵) و کمیته حسابرسیء عملکرد مالی بهتری خواهند داشت.

کلیدواژه ها

حاکمیت شرکتی، عملکرد مالی، بانک های اسلامی، رویکرد فراتحلیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.