بررسی رفتار خوردگی حفرهای فولاد زنگ نزن دوفازی در محلول اسید استیک حاوی برمید سدیم
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES02_296
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 970
نویسندگان
دانشگاه صنعتی اصفهان
استاد دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان
استادیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
با توجه به نیاز روز افزون صنایع به مواد با مقاومت بالا جهت استفاده در محیطهای بسیار خورنده فولادهای زنگ نزن دوفازی توسعه یافتهاند. در این تحقیق تأثیر پارامترهای مختلف بر مقاومت حفرهدار شدن فولاد زنگ نزن دوفازی بررسی شده است. برای مطالعه رفتار خوردگی حفرهای فولاد زنگ نزن دوفازی در محلول اسید استیک 80% حاوی غلظتهای 01/0، 1/0، 2/0 و 5/0 مولار برمید سدیم (NaBr) از روشهای پلاریزاسیون پتانسیودینامیک سیکلی و میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده شد. تأثیر پارامترهای دما ( در محدوده 25 تا C°55 )، غلظت یون برم روی خوردگی حفرهای بررسی شد. نتایج حاصل نشان داد که پتانسیل بحرانی حفرهدار شدن ((Epit با افزایش دما و غلظت یون برم کاهش مییابد. همچنین اثرات جایگزینی یون کلر بجای برم در غلظتهای مختلف0 یون مخرب بررسی شد. مورفولوژی حفرات ایجاد شده بعد از آزمونهای پلاریزاسیون آندی توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی در محلول های یاد شده مطالعه شدکلیدواژه ها
خوردگی حفرهای، فولاد زنگ نزن دوفازی، پلاریزاسیون سیکلی، برمید سدیممقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.