بهبود جبران سازی راه اندازی توربین انبساطی توسط DVR بهبودیافته و STATCOM در نیروگاه نکا تحت شرایط خطا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی و مدیریت انرژی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ENERGY-6-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حواد علمایی

Department of Power Engineering Faculty of Electeical Engineering, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

محمدعلی نوروزی

Department of Power Engineering Faculty of Electeical Engineering, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

گئورگ قره پتیان

Electrical Engineering Department, Amirkabir University of Technology, Tehran, Iran

چکیده

به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی توسط شیر فشارشکن در ایستگاه تقلیل فشار گاز نیروگاه حرارتی نکا، توربین انبساطی به ظرفیت ۸/۹ مگاوات برای این نیروگاه تهیه و نصب شد. راه اندازی توربین انبساطی به علت جذب ۶۳ مگاوار توان راکتیو موجب افت ولتاژ شدیدی در شبکه مصرف داخلی نیروگاه می شود. در این مقاله، ضمن آسیب شناسی تاثیر خطا بر عملکرد توربین های انبساطی به بهبود عملکرد آن ها هنگام وقوع خطا در شبکه توسط بازیابنده دینامیک ولتاژ(DVR) بهبودیافته وجبران ساز سنکرون استاتیک( (STATCOM پرداخته خواهد شد. جهت بهبود عملکرد DVR انواع توپولوژی ها و استراتژی های کنترلی جبران ساز DVR مورد بررسی و توپولوژی بهبودیافته ارائه شده است. در ادامه برای عملکرد بهینه جبران سازها، نقاط ممکن حضور آن ها در شبکه مصرف داخلی نیروگاه نکا در سناریوهای گوناگون تحت شرایط وقوع شدیدترین اغتشاش، همزمانی راه اندازی و وقوع خطا مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج شبیه سازی در نرم افزار PSCAD/EMTDC نشان می دهد در صورت استفاده از DVR با توپولوژی بهبودیافته و استراتژی تزریق حداقل توان اکتیو، شدیدترین کمبود ولتاژها در سناریوهای مختلف جبران سازی شده و می توان کل انرژی شبکه مصرف داخلی این نیروگاه را به جای استفاده از توان تولیدی نیروگاه از طریق توربین انبساطی تامین کرد.

کلیدواژه ها

Turbo-expander, Starting, Fault condition, Dynamic voltage restorer topology, Compensator., توربین انبساطی, راه اندازی, شرایط خطا, توپولوژی بازیابنده دینامیک ولتاژ, جبران ساز.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.