تشخیص محل خطا و طبقه بندی آن در خطوط انتقال ناهمگن با استفاده از گذرای مدارشکن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی و مدیریت انرژی، دوره: 11، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ENERGY-11-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مروج

Faculty of electrical and computer engineering, Semnan University

پوریا بوستانی

Faculty of electrical and computer engineering, Semnan University

مهرداد قهرمانی

Faculty of electrical and computer engineering, Semnan University

چکیده

در این مقاله، یک روش مکان یابی خطا با استفاده از محل خطای یک طرفه بر پایه فرکانس امواج سیار ناشی از عملکرد مدارشکن ارائه شده است. روش پیشنهادی با استفاده از تبدیل فوریه سریع و تبدیل موجک، اطلاعات مورد نیاز را از امواج سیار ولتاژ دریافت کرده و به کمک شبکه عصبی مصنوعی به تشخیص خطا و مکان یابی آن می پردازد. روش پیشنهادی توسط پارامترهای مختلفی از جمله مقاومت خطا، زاویه شروع خطا، محل خطا، وجود نویز در امواج، فرکانس نمونه برداری و ساختارهای مختلف شبکه برق در نرم افزار PSCAD/EMTDV مورد آزمایش قرار گرفته است. همچنین با استفاده از ماتریس مربوط به سیگنال های ولتاژ، آموزش شبکه عصبی در روش پیشنهادی، در نرم افزار MATLAB پیاده سازی شده است. نتایج به دست آمده از روش پیشنهادی بیانگر دقت قابل قبولی در طبقه بندی خطا و تعیین محل خطا در مقایسه با روش های دیگر است. حداکثر خطای روش پیشنهادی ۲۹/۱% می باشد، همچنین کارایی روش پیشنهادی نسبت به سایر روش ها در وضعیت های مختلف که می تواند در روند تشخیص خطا اثرگذار باشد، بیشتر است.

کلیدواژه ها

Fault location, Fault classification, Frequency of traveling waves, Fast Fourier Transform, Artificial Neural Network, مکان یابی خطا, طبقه بندی خطا, فرکانس امواج سیار, تبدیل فوریه سریع, شبکه عصبی مصنوعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.