بررسی مقایسه ای نمره ارزشیابی اساتید موافق و مخالف با اهمیت و کاربرد ارزشیابی های دانشجویی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه­ آموزش جندی­ شاپور، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EDJ-1-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 267
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحسین شکورنیا

عضو هیات علمی، گروه ایمنی شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

محمد فکور

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران

طاهره مریم طاهرزاده،

کارشناس ارزشیابی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران

مهری غفوریان بروجردنیا

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران

چکیده

بررسی علل و عوامل بی توجهی اساتید نسبت به نتایج ارزشیابی های دانشجویی می تواند به رفع کاستی های موجود کمک نماید. هدف این مطالعه مقایسه نمرات ارزشیابی اساتید با نگرش مثبت و منفی نسبت به ارزشیابی های دانشجویی می باشد. در این مطالعه توصیفی نظرات ۱۸۴ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز مورد بررسی قرار گرفت. برای گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه نظر سنجی اساتید نسبت به ارزشیابی های دانشجویی (به منظور تعیین نظرات اساتید نسبت به ارزشیابی های دانشجویی)، و ارزشیابی استاد توسط دانشجویان (به منظور تعیین نظرات دانشجویان نسبت به تدریس و آموزش اساتید) استفاده شد. داده ها با در قالب آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که میانگین نمرات ارزشیابی اساتید موافق نسبت به اهمیت و کاربرد نتایج ارزشیابی های دانشجویی به طور معناداری از میانگین نمرات ارزشیابی اساتید مخالف بالاتر است (۱۹/۴ در مقابل ۸۷/۳، ۰۰۱/۰=P ). بین میانگین نمرات ارزشیابی اساتید و نگرش آنان نسبت به اهمیت و کاربرد نتایج ارزشیابی های دانشجویی، همبستگی معنا داری مشاهده شد (۳۹/۰=R). اساتیدی که نتایج ارزشیابی های دانشجویی را قبول دارند و از نقطه نظرات دانشجویان در اصلاح شیوه تدریس و نحوه آموزش خود استفاده می کنند، طبعا رضایت دانشجویان را جلب و نمرات بالاتری دریافت می دارند. 

کلیدواژه ها

ارزشیابی استاد, نظرات اساتید, دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.