مقایسه ی سطح یادگیری و بررسی دیدگاه دانشجویان تکنولوژی پرتوشناسی در مورد آموزش با استفاده از شبیهساز دستگاه توموگرافی کامپیوتری و آموزش سنتی در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه­ آموزش جندی­ شاپور، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EDJ-5-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه طهماسبی

لیلا علیپور فیروزآبادی

محسن چکی

عبدالحمید بهروزی

عبدالحسین عگبهی

چکیده

یکی از ابزارهای آموزش در مراقبت های بهداشتی درمانی، شبیهسازهای کامپیوتری هستند. هدف این حیطه از آموزش، فراهم آوردن امکان آموزش خارج از کلینیک و در یک چارچوب قابل کنترل می باشد. یکی از نرمافزارهای آموزشی در حیطه ی بهداشت و درمان، شبیهساز دستگاه توموگرافی کامپیوتری است. مطالعه ی حاضر، مطالعه ای توصیفی-مقطعی میباشد که به منظور مقایسه ی میزان یادگیری دانشجویان تکنولوژی پرتوشناسی با استفاده از روش کارآموزی سنتی و شبیهساز توموگرافی کامپیوتری و بررسی دیدگاه آنان در مورد استفاده از این شبیهساز برای آموزش انجام گرفته است. در این مطالعه که با استفاده از پرسشنامه انجام گرفته است، دانش ۶۱ دانشجوی تکنولوژی پرتوشناسی در مورد توموگرافی کامپیوتری پیش از کارآموزی سنجیده شد. پس از تقسیم آن ها به دو گروه تصادفی و آموزش یک گروه با شبیهساز توموگرافی کامپیوتری و گروه دیگر به روش سنتی، میزان یادگیری آن ها سنجیده شد. بر اساس نتایج، تفاوت آماری معناداری بین نمرات قبل و بعد از آموزش در هر دو گروه مشاهده شد (۱۰۰۰۰/۰=P). نمرات دو گروه باهم تفاوت آماری معناداری نداشت. از دیدگاه دانشجویان مورد بررسی، مهمترین ویژگی های شبیهساز به ترتیب عبارت بودند از: بالا بردن آمادگی و کاهش استرس قبل از کارآموزی، همخوانی محیط شبیهساز و پروتکل های آن با دستگاه واقعی، افزایش سرعت یادگیری. نتایج تحقیق نشان داد که شبیهسازهای کامپیوتری، امکان آموزش در یک فضای مجازی اقتباس شده از محیط واقعی را فراهم می کنند. بنابراین، فراگیر می تواند مهارت های حرفه ای خود را قبل از مواجهه با بیمار واقعی بهبود بخشد.

کلیدواژه ها

آموزش مجازی, آموزش سنتی, شبیهساز, توموگرافی کامپیوتری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.