اثرات عصاره آبی- الکلی لوندولا آفیسینالیس (اسطوخودوس انگلیسی) در افسردگی القا شده توسط رزرپین در موشهای کوچک آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 28، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_DMED-28-6_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنفشه باقری

گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

بتول رحمتی

مرکز تحقیقات نوروفیزیولوژی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

فائزه قضاتلو

گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

مهرداد روغنی

مرکز تحقیقات نوروفیزیولوژی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: افسردگی یکی از پنج بیماری شابع در جهان با شیوع % ۴.۴ است و اسطوخودوس برای درمان آن پیشنهاد می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات عصاره اسطوخودوس انگلیسی در مدل افسردگی ناشی از رزرپین بر روی موش های کوچک آزمایشگاهی بوده است. مواد و روش ها: دو عدد موش کوچک آزمایشگاهی به طور تصادفی به نه گروه تقسیم بندی شدند: نرمال سالین، کنترل عصاره (۲۰۰ mg/kg) ، رزرپین، فلوکستین + (۱۰ or ۲۰ mg/kg) رزرپین، فلوکستین (۱۰ mg/kg) + عصاره (۲۰۰ mg/kg) + رزرپین، سه گروه پیش درمان شده با عصاره + (۱۰۰-۲۰۰ and ۴۰۰ mg/kg) رزرپین. عصاره و فلوکستین توسط گاواژ روزانه به مدت ده روز، سی دقیقه قبل از تزریق داخل صفاقی رزرپین (۰.۵ mg/kg) تجویز شده است. ارزیابی رفتاری توسط تست های شنای اجباری ، تعلیق دم، ماز به علاوه ای مرتفع و open field انجام شده است . نتایج: زمان بی حرکتی در تست شنای اجباری توسط رزرپین افزایش یافت (۲۱۰.۳۷±۲.۴۳ در مقایسه با نرمال سالین ۱۰۹.۷۵±۳.۱۳) و عصاره مثل فلوکستین به طور وابسته به دوز این زمان را کاهش داد) به ترتیب  ۱۴۰.۷۵± ۵.۸۴و ۱۱۰.۱۲۵±۶.۴۶ برای دوزهای ۲۰۰ و ۴۰۰ (  .p < ۰.۰۵ترکیب عصاره و فلوکستین موثرتر از هر کدام به تنهایی عمل کرد. نتایج به دست آمده از تست تعلیق دم نیز مشابه تست شنای اجباری بود. نتیجه گیری: عصاره ی آبی- الکلی L. officinalis منجر به بهبود علائم شبه افسردگی ناشی از رزرپین شد. در این مورد اثر ترکیب عصاره و فلوکستین قابل جمع شدن بود.

کلیدواژه ها

رزرپین, Lavandula officinalis, اسطوخودوس, افسردگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.